Захистити шкіру від шкідливого впливу, зробити її гладкою і здоровою допоможуть 14 продуктів, передає ukrhealth.net.
1. Авокадо
Дослідження показують, що авокадо допомагає регулювати вагу і сприятливо впливає на здоров’я шкіри. Лютеїн і зеаксантин, що містяться в цьому продукті, захищають шкіру від пошкоджень ультрафіолетом. У поєднанні з поліненасиченими жирними кислотами це зберігає еластичність шкіри. Деякі дослідники також вважають, що авокадо має ранозагоювальний ефект.
У авокадо містяться калій, натрій, магній, вітаміни С, Е, К1, Б6, фолієва кислота, ніацин, пантотенова кислота, рибофлавін, холін. Відповідно, його корисні властивості поширюються не тільки на зовнішність.
2. Червона рибаЗ віком бар’єрна функція клітин шкіри знижується, поверхня особи інтенсивно втрачає вологу. Це впливає на її здатність до відновлення. Містяться в червоній рибі поліненасичені жирні кислоти омега-3 і омега-6 зміцнюють клітинну мембрану епітелію.
Це допомагає утримувати вологу. Шкіра стає більш пружною, і заломи на ній не перетворюються в зморшки. Крім того, омега-3 і омега-6 зменшують пошкодження шкіри від ультрафіолетових променів, що також сприятливо позначається на її зовнішньому вигляді.
3. ПомідориТомати — не просто звичний інгредієнт для літнього салату. У помідорах міститься вітамін С, який відіграє важливу роль у синтезі колагену для пружності шкіри. Деякі дослідження також показують, що він здатний послабити негативний вплив ультрафіолетового випромінювання.
Каротиноїдний пігмент лікопін, відповідальний за червоний колір овочів, також вносить свій внесок у захист від УФ-променів.
4. МоркваМорква — одне з кращих джерел ретинолу і бета-каротину, які захищають шкіру від пошкодження вільними радикалами. У поєднанні з містяться в коренеплоді вітаміном Д морква стає потужним антиоксидантом, який перешкоджає швидкому старінню шкіри.
5. Кисломолочні продуктиЗдорова шкіра більш пружна, тому і зморшки на ній утворюються не так швидко. Пробіотики допомагають повернути їй такий стан. Вони здатні запобігати різні шкірні захворювання, зменшувати алергічні реакції або знижувати гіперчутливість шкіри.
6. Оливкова оліяВ оливковій олії містяться вітаміни А, D і Е, кожний з яких корисний для шкіри. Ретинол, або вітамін А захищає шкіру від фотостаріння. Вітамін D знижує вплив УФ-променів, зменшує запалення. Вітамін Е — природний антиоксидант, який перешкоджає руйнівне для шкіри перекисне окислення ліпідів.
7. Зелений чайВ напої містяться поліфеноли, які володіють протизапальними і антиканцерогенними властивостями. Речовини перешкоджають шкідливому впливу УФ-променів, а в поєднанні з сонцезахисними засобами здатні запобігати раку шкіри.
8. Куркума
Ця спеція використовувалася як ліки ще в давнину. Куркумін, який надає їй жовтий колір, має виражену протизапальну, антиканцерогенну, протиінфекційним дією і виступає в ролі антиоксиданту. Речовина прискорює загоєння ран. Шкіра швидше відновлюється і довше виглядає молодий.
9. КівіВітаміни Е і С, що містяться в цьому фрукті, виводять токсини і захищають шкіру від УФ-променів. Це запобігає пошкодження і зберігає обличчя молодим.
10. ІмбирІмбир здатний захищати від раку шкіри, виводити з організму вільні радикали. Він також володіє протизапальним ефектом.
11. ГарбузПомаранчевий колір гарбуза свідчить про наявність у ній антиоксиданту бета-каротину. Разом з вітаміном с, що відповідає за вироблення колагену, це відмінний помічник в питаннях краси. В якості додаткового бонусу — високий вміст клітковини, яка допомагає нормалізувати роботу кишечника, що також позитивно позначається на здоровому вигляді шкіри.
12. ГоріхиУ більшості горіхів міститься вітамін Е. Особливо багато його у фундуку, мигдалі і волоських горіхах. Ця речовина відповідає за виведення токсинів і захист шкіри від ультрафіолету. Ефект посилюється коензимом Q10. Дослідження показують, що він значно знижує сезонне погіршення якості шкіри, зменшує зморшки і робить її більш гладкою.
13. ЯйцяЯйця містять амінокислоти гліцин, пролін і ліциній, які необхідні для вироблення колагену і еластину, що дозволяють шкірі розтягуватися і повертати форму. Жовтки також багаті вітамінами А, D і Є.
14. ШоколадАнтиоксиданти флавоноїди перешкоджають негативному впливу ультрафіолетових променів і не дають їм пошкоджувати важливі клітинні компоненти. Дослідження доводять і протизапальний ефект шоколаду. Але для профілактики старіння підійде не будь-яка плитка, а тільки темний шоколад з високим вмістом какао.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
10-12-2018, 00:45
0
1 772