Прихильники здорового харчування переконані, що потрібно їсти багато овочів, оскільки вони приносять користь організму, зменшують ризик депресії та покращують настрій.
Про це пише лікар Андрій Бєловєшкін у Facebook, передає 24 канал.
Тому люди намагаються їх запікати, додавати у смузі, і вони не бачать жодного ефекту.
Одна з причин – зміна їхнього глікемічного індексу (ГІ). Будь-яка обробка – нагрівання, механічне подрібнення – збільшує ГІ. Тому, якщо довго мордувати будь-який овоч, то він неминуче наблизиться за своїми показниками ГІ до хліба.
Та лікар зазначив, що не варто вдаватися до сироїдства. Окрім запікання, можна зварити овочі аль-денте.
Інша причина – запалення. Існують дослідження, які підтверджують зв'язок з вуглеводами та запаленням. Також існує таке відношення між вуглеводами та депресією.
Лікар радить збільшити кількість низькокрохмальних сирих або мінімально оброблених вуглеводів (зелень і овочі) у раціоні. Вони принесуть найбільше користі.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
2-12-2018, 02:00
0
1 229