RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

7 прихованих причин неефективності дієт і вправ


У тому, що у вас проблеми з вагою, у більшості випадків немає вашої провини. Звичайно, не йдеться про тих, чиє харчування складається з тортиків і морозива, сидячи біля телевізора. Але для більшості людей, які безуспішно намагалися схуднути, дотримуючись божевільних дієт і виконуючи вправи, не отримали бажаних результатів є хороші новини.

Як розповів лікар Володимир Туровський, ці хороші новини полягають в останніх наукових данних, які показують, що причиною безуспішності спроб втратити вагу є певні біохімічні процеси, що відбуваються в організмі.



І ці процеси ефективно коригуються за допомогою безпечних натуральних засобів. Деякі з цих процесів досить очевидні, як, наприклад, порушення обміну цукру або проблеми зі щитовидною залозою.

"Я хочу зупинитися на кількох механізми, які, хоч і підтверджені численними науковими дослідженнями, не є очевидними і дуже часто не беруться до уваги. Це відноситься як до людей, які намагаються схуднути, так і до фахівців по харчуванню і навіть лікарям", - каже лікар.

1. Недолік сну
Людина, що страждає від хронічного недосипання в результаті порушення сну або просто сильно переобтяженого способу життя, переводить свій організм в режим жорсткої енергетичної економії. При цьому метаболізм — або швидкість обміну речовин в організмі значно сповільнюється.

В результаті, дієта, яка навіть містить меншу кількість калорій, що призводить до більш значного накопичення жиру і, як результат, набору маси тіла. Крім того, хронічна втома, викликана нестачею сну, часто компенсується за рахунок більш висококалорійної їжі, що забезпечує короткочасний сплеск енергії. Нарешті, виснаження нервової енергії не сприяють прояву сили волі, коли справа доходить до харчових спокус.

2. Хронічний стрес, пов’язаний з першим пунктом
Гормон кортизол, який виділяється в стресовій ситуації дуже тісно пов’язаний з регуляцією енергетичного обміну в організмі. Він впливає на функцію інсуліну в організмі, що в свою чергу регулює перетворення вуглеводів в енергію або запасання у вигляді жиру. Налагодження цього процесу значним чином зміщується в бік накопичення жирової тканини.

3. Порушення чутливості до гормону лептину
Лептин відповідає в організмі за розщеплення жиру і, до деякої міри. за відчуття насичення. Це відбувається в результаті використання сильно обмежених дієт і в особливості неправильного застосування гормону HCG, так популярного останнім часом. У даному разі порушується здатність організму до розщеплення жирових клітин.

4. Дефіцит мінералів та мікроелементів в харчуванні
Найбільш характерний для проблем з вагою — дефіцит кальцію, йоду і цинку, вітамінів В12 і D, порушення балансу між Омега-3 і Омега-6 кислот. Дефіцит цих та інших поживних речовин призводить до неконтрольованих імпульсів апетиту, порушень у виробництві гормонів, що відповідають за енергообмін в організмі і порушенням здатності організму розщеплювати жир.

5. Приховані алергії
Мало хто знає, що алергічні реакції необов’язково проявляються у вигляді респіраторних явищ — нежитю, кашлю або шкірних висипань. Непереносимість харчових продуктів може виявлятися через приховані імунні реакції, які відбуваються всередині організму. В результаті порушується засвоюваність їжі, що призводить до переїдання і прискореному набору ваги.

Крім того, такі реакції часто порушують роботу ендокринної системи, наприклад, щитовидної залози, що теж перешкоджає успішній втраті ваги.

6. Системне запалення
Вікові зміни в м’язах, яснах і суглобах провокують запальні реакції. Порушення збалансованого харчування призводить до того, що ці реакції стають хронічними. Системна запальна реакція в організмі веде до багатьох руйнівних процесів, у тому числі, порушення роботи кровоносних судин, підвищеного тиску, порушення роботи судин, вуглеводного обміну і до набору ваги.

7. Порушення балансу виробництва і нейротрансмітерів
Ці хімікати, вироблені в мозку, які контролюють настрій, апетит і інші психоемоційні процеси. Відповідно, розлад у їхній роботі призводить до порушення апетиту, почуття незадоволеності після їжі, зменшеному почуттю насичення, переїдання — особливо часто вуглеводів. А надлишок вуглеводів в харчуванні — це пряма дорога до прискореного набору ваги.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
1-12-2018, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 233

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.