Включення в раціон цих "суперпродуктів" допомагає уникнути небезпечних серцево-судинних захворювань.
Такий висновок наукових фахівців опублікував Medoboz, пише molbuk.ua.
У складений вченими-кардіологами список увійшли:
Жирна риба. Червоні види риб, сардини, сом, скумбрія відрізняються особливо високим вмістом омега-3 жирних кислот, які зменшують імовірність розвитку аритмії і атеросклерозу, а також сприяють виведенню холестерину.
Горіхи. У горіхах міститься багато вітаміну Е, який допомагає знизити вміст "поганого" холестерину в крові. Крім того, горіхи – це теж джерело цінних омега-3 жирних кислот.
Вівсянка. Вівсяна крупа абсорбує і виводить назовні небезпечні речовини, що провокують розвиток запальних процесів.
Ягоди. Чорниця, полуниця та інші ягоди повні антоціанів і флавоноїдів – ці речовини відомі своєю здатністю знижувати підвищений кров’яний тиск і збільшувати провідність судин.
Помідори. Дають організму антиоксидант лікопін, дія якого має антихолестерин ефект, прочищающий кровоносні судини.
Чорний шоколад. Ще один багатий джерело флавоноїди, сприяють нормалізації кров’яного тиску і зменшення запалень.
Цитрусові. Тільки цитрусовим властиві поєднання нутрієнтів, дія яких веде до зниження ризику утворення тромбів.
Соєві продукти. Вживати тофу і соєве молоко корисно для серця, оскільки вони дають необхідний клітинам організму білок без сопутствия насичених жирів і холестерину. Плюс клітковина, вітаміни і мінерали – все це позитивно позначається на стані артеріального тиску і зміст холестерину.
Картопля. Чудовий джерело калію, який сприяє зниженню кров’яного тиску. Головне, не обтяжувати картоплю при приготуванні жиром.
30-11-2018, 00:40
0
1 855