Оранчелло – це апельсиновий варіант лімончелло, італійської настоянки на горілці.
Але є суттєва різниця в способі приготування двох лікерів. Якщо для лімончелло використовується тільки цедра, то щоб зробити оранчелло, крім шкірки потрібно і сік плодів. Завдяки цьому апельсиновий варіант виходить більш м'яким.
Складові Оранчелло:
0.7 л горілки
5 великих апельсинів
500 г цукру
Рецепт приготування:
Апельсини добре помийте гарячою водою (можна з використанням соди). Акуратно зніміть цедру смужками за допомогою овочечистки. Не зачіпайте білу частину шкірки, інакше напій гірчитиме.
Складіть цедру в чисту банку з кришкою і залийте горілкою. Поставте в холодильник або в інше прохолодне темне місце на 5 днів.
Те, що залишилося від апельсинів, складіть у мішечок, щільно зав'яжіть і приберіть до холодильника. На шостий день апельсинову настоянку процідіть. Цедру можна викинути.
З апельсинів вичавіть сік. Його повинно вийти близько 500 мл. Якщо менше, доведеться додати воду до потрібного обсягу.
Змішайте апельсиновий сік з 0.5 кг цукру і поставте на сильний вогонь. Нагрійте, постійно помішуючи. Готовий сироп повністю охолодіть.
Змішайте сироп з апельсиновою настоянкою, перелийте вийшов лікер в пляшку і поставте в холодильник ще на 2-3 дня.
30-11-2018, 00:30
0
2 512