Зменшити ймовірність ранньої смерті ефективно допомагає вживання горіхів. Цей продукт здатний знижувати ймовірність розвитку ряду серйозних хвороб, таких як діабет, рак і нейродегенеративні патології, констатували наукові фахівці.
Про це йдеться у результатах дослідження проведених Університетом Маастрихта, передає 24 канал.
Науковці проаналізували зібрані за десятирічний період дані про 120 тисяч чоловіків і жінок віком від 55 до 69 років. З’ясувалося, що люди, які вживали хоча б 10 грамів горіхів щодня, протягом наступних після експерименту десяти років відрізнялися більш низьким ризиком померти раніше часу.
Зокрема, такий ризик передчасної смерті у них був знижений на 23%.
Вчені відзначили, що любителі горіхів краще захищені від діабету, раку, деменції і респіраторних хвороб, а також мають в цілому більш здоровий раціон харчування – їдять більше фруктів і овочів, вживають менше шкідливої їжі.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
28-11-2018, 02:15
0
1 850