За китайським календарем, Новий 2019 рік – це рік Жовтої Земляної Свині. У цього символу є свої правила, які варто врахувати при підготовці святкового меню.
Незважаючи на те, що Свиня любить смачно поїсти, не обов'язково завантажувати стіл делікатесами, які вимагають навичок професійного кухаря. Краще приготувати гарячі страви з баранини, яловичини, птиці, м'яса кролика або риби.
Щоб не розлютити символ наступаючого року, на столі не повинно бути свинини. Не забувайте, що Свиня обожнює трюфелі, але оскільки це делікатес досить коштовний і рідкісний, його можна замінити лісовими грибами.
До новорічного меню 2019 також варто включити оригінальні закуски і салати, святкові бутерброди і канапе, страви зі свіжих овочів і зелені. На десерт найкраще підійдуть фруктові торти, ягідні десерти та шоколадні трюфелі.
Що стосується напоїв, то у рік Свині варто віддати перевагу легким винам, шампанському і оригінальним домашнім коктейлям. Також можна приготувати глінтвейн, пунш або грог з додаванням ягід і фруктів, які так любить символ наступаючого року.
Згідно зі східною традицією, для Свині необхідно підготувати окрему мисочку із зерновим хлібом, горіхами і крупою. Також постарайтеся, щоб на святковому столі було багато домашніх цукерок – в Китаї вони символізують родинне щастя. А традиційні у нас мандарини в Піднебесній вважаються їстівним втіленням золотих монет.
Ошатний новорічний стіл – це не тільки смачні страви, а й красива сервіровка і святковий декор. Щоб догодити Жовтій Земляній Свині, новорічний стіл 2019 має бути прикрашеним в жовтих, червоних та золотистих тонах.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
28-11-2018, 00:49
0
3 387