Ароматне і тепле какао – незмінний атрибут осінньо-зимових вечорів. Але не всі знають, що правильно приготоване какао має велику користь для здоров'я.
Голова МОЗ України Уляна Супрун повідомила в своєму Facebook, що какао – хороше джерело білків, калію і цинку, а також клітковини, заліза, магнію, фосфору та інших поживних речовин. Вона також розповіла про інші корисні властивості цього напою.
Допомагає запобігти хворобі серця та судинКакао знімає запалення, нормалізує рівень холестерину і цукру в крові. Ці властивості потенційно зменшують ризик виникнення серцево-судинних хвороб та інсульту.
Какао має антиоксидантну діюНапій містить сполуки, які допомагають захистити організм від впливу вільних радикалів. Завдяки цьому ефекту какао також захищає серцево-судинну систему.
Здатне покращувати когнітивні навички Поліфеноли, які входять до складу какао, можуть знизити ризик розвитку нейродегенеративних процесів. Завдяки збільшенню еластичності судин, поліпшується кровоток і кровопостачання мозку.
Какао не провокує появу акне, незважаючи на поширену думку Якщо регулярно вживати какао або додавати його в маски для обличчя, антиоксиданти, який входять до складу порошку, ефективно захищають шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету і запобігають старінню.
Як споживати какао, щоб отримати максимальну користь для здоров'я:
Вибирайте якісне какао, в якому немає сухого молока, цукру або інших домішок.
Какао корисно вживати не тільки як напій. Його можна додавати в каші і пудинги, смузі, домашні цукерки та енергетичні батончики з бананів, фініків і горіхів.
Європейська організація з харчової безпеки радить вживати щодня по принаймні 2,5 грама какао-порошку або 10 г чорного несолодкого шоколаду.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
27-11-2018, 00:50
0
1 209