RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ревнощі та сварки: 8 міфів про стосунки


Прийнято вважати, що стосунки мають відповідати якомусь певному зразку. І якщо ваші не відповідають, це викликає розчарування. А розчарування - це одна з перших мін уповільненої дії, яка руйнує стосунки.

Тому важливо зруйнувати поширені помилки, що стосуються ваших стосунків з партнером, пише infonic.ru



Міф 1: Коли стосунки гарні - над ними не треба працювати

"Стосунки схожі на сад", - говорить психолог Ліза Блум. "Він гарний, але не буде цвісти, якщо ви не будете докладати ніяких зусиль."

Наскільки старанно ви працюєте над стосункаим? Перша ознака - це коли ви відчуваєте себе нещасним/ою частіше, ніж щасливим/ою. Іншими словами, чи приділяєте увагу стосунками чи залишаєте їх плисти за течією, замість того, щоб ними насолоджуватися? Такий нещасливий стан часто стає нормою.

Інший поганий знак, це коли ви намагаєтеся щось змінити, але не бачите такої ж віддачі від партнера. З іншого боку, якщо ви обоє намагаєтеся і бачите позитивні результати, хоча б іноді, це є хорошим знаком.

Міф 2: Якщо партнери люблять один одного, вони знають про почуття і потреби один одного


Досить поширена установка, коли ви вважаєте, що ваш партнер вміє читати ваші думки. Така поведінка виробляється ще в дитинстві, але коли ми стаємо дорослими, ми самі відповідальні за те, щоб донести свої почуття і потреби до іншої людини.

І як тільки ви обговорили свої потреби і почуття, найкращим показником якості ваших стосунків стане факт того, що ваш партнер насправді прислухається до ваших слів.

Міф 3: Якщо ви дійсно любите один одного, пристрасть ніколи не згасне


Ми часто вважаємо, що якщо ми дійсно когось любимо, то пристрасть, бажання і любов ніколи не зникнуть. А якщо вона раптом минають, то ми думаємо, що це неправильні стосунки або в стосунках виникли проблеми. Насправді, пристрасть природним чином зменшується у всіх парах.
Одним з винуватців є рутина, а коли обов'язки ростуть і ролі розширюються, парі залишається все менше часу і енергії друг на друга. Однак, все це не означає, що пристрасть назавжди пішла їз стосунків. Трохи фантазії та грайливості - і полум'я пристрасті знову розгориться.

Психологи стверджують, що існує безліч пар, де пристрасть жива і здорова. Пристрасть є побічним продуктом стійкої емоційної близькості, любові до пригод і досліджень, а також почуття грайливості, підкреслюючи важливість того, що партнерам варто пробувати нові види діяльності у стосунках.

Міф 4: Дитина робить стосунки міцніше

Дослідження показали, що насправді щастя у відносинах зменшується з появою кожної дитини. Це не означає, що ви починаєте менше любити один одного або, що ви не зможете скріпити стосунки, маючи дитину.

Якщо у вас реалістичні очікування, то це допоможе вам підготуватися до нових ролей. Якщо ви вважаєте, що дитина поліпшить ваші стосунки, то це тільки додасть складнощів. Найкраще планувати такі питання заздалегідь і обговорити, які зміни відбудуться в разі появи дитини або наступних дітей.

Міф 5: Ревнощі - це ознака справжньої любові і турботи

Якщо у вас ревнивий партнер, ви можете спробувати показати, наскільки ви уважні, для того, щоб він не ревнував. Але незабаром ви зрозумієте, що як би сильно ви не піклувалися про нього, це не зменшує його ревнощі. Ревнощі з'являється від невпевненості в собі. Щоб ви не робили, ви не можете змусити свого партнера відчувати себе більш впевнено.

Незважаючи на те, що і чоловіки, і жінки відчувають ревнощі, їх реакції можуть бути абсолютно різними. Чоловіки, як правило, або починають оборонятися, або висловлюють гнів і вирішують, що стосунки не варті того. Жінки ж часто намагаються поліпшити стосунки або самих себе.

Міф 6: Сварки руйнують стосунки

Насправді стосунки руйнуються, коли ви не вирішуєте ваші сварки. Сварки є важливою частиною спілкування і способом розрядити обстановку.

Але важливо який тип сварки вибере пара. Природно, зневажливі і лайливі сварки, які не призводять до жодних рішень або закінчуються в гру в мовчанку на кілька днів, завдають шкоди стосункам. Продуктивними вважаються конфлікти, в яких пара приходить до якогось обопільного рішення щодо вирішення конфлікту.

Міф 7: Щоб стосунки стали успішними, потрібно, аби ваш партнер змінився

Дуже часто у нас добре виходить звинувачувати іншого, але не дуже добре виходить вирішити як нам самим стати краще. Замість цього, ми постійно вимагаємо, щоб наш партнер змінив в собі щось. Змінюватися повинні обидва партнери, кажуть фахівці.

Міф 8: Якщо ви звернулися до психолога або психотерапевта, значить у ваших відносинах великі проблеми

Коли пара звертається до фахівця, значить дійсно у стосунках є проблеми. Багато пар починають шукати допомогу, коли шлюб розвалюється, і те, що залишалося хорошого у стосунках, практично зруйновано.

Треба розглядати психотерапію як профілактичний засіб. В такому випадку, пари звертаються за допомогою, коли не можуть вирішити одне або кілька питань протягом декількох місяців, а не останніх 5-10 років.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
25-11-2018, 00:50
Коментарів 0 Переглядів 2 068

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.