RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вегетаріанці чи м'ясоїди: хто живе довше

Перехід від всеїдності до вегетаріанства дуже популярний в останні роки, почасти завдяки зростаючому бажанню людей досягти екологічного балансу. Але все більше наукових фактів свідчать про користь вегетаріанства для здоров'я. Іноді саме цей фактор виявляється вирішальним для тих, хто вагається у своєму бажанні перейти на овочевий раціон. А ось вплив вегетаріанства на роботу мозку довгий час залишався в тіні. Однак останні дослідження показують, що і цей аспект на користь овочів і фруктів. Виявляється, вегетаріанці відчувають себе набагато щасливішими, ніж м'ясоїди і рибоїди. Незважаючи на те, що їм доводиться шукати альтернативні джерела заліза і вітаміну B12, інформує UkrMedia.

Британський дієтолог Гіта Сидху-Робб, засновник вегетаріанської дієтичної програми Noch Detox, яку підтримують багато ресторанів Лондона, не сумнівається в антидепресивних властивостях вегетаріанства. У своїй роботі він пише про 4 переваги рослинного раціону для роботи мозку.

Ви відчуваєте себе щасливішими. Дослідження, опубліковані в журналі Nutrition Journal показали, що вегетаріанці набагато радісніші за тих, хто вживає м'ясо. "У ході експерименту було встановлено, що вегетаріанці мають більш низькі бали за показниками депресії порівняно з "м'ясоїдами", - зазначає Гіта. Чому так відбувається? "У раціоні веганів відсутні довголанцюгові жирні кислоти, наприклад, арахідонова кислота, яка міститься тільки в продуктах тваринного походження і сприяє розладам мозку і депресії. Це означає, що ризики депресії і хвороби Альцгеймера знижуються з переходом на переважно овочевий раціон, - пояснює Гіта Сидху-Робб. - До того ж, веганська дієта включає велику кількість складних вуглеводів, які збільшують вироблення серотоніну - гормону "гарного настрою".

Здоров'я покращується разом з настроєм. За словами Гіти, у вегетаріанській системі харчування більш високий рівень вітамінів і поживних речовин, ніж в м'ясній дієті. Взяти, приміром, вітамін С, який міститься в зелені, червоному перці, чорній смородині, обліписі і брокколі. Він - один з кращих друзів імунної системи, особливо взимку: допомагає організму виробляти антитіла і стимулює виробництво білих кров'яних тілець, які, в свою чергу, допомагають запобігти вірусних захворюванням. Чим менше ви хворієте, тим ви щасливіші. Коли ви хворі, то відчуваєте себе млявим, змученим і нещасним. Вегетаріанська дієта з підвищеною кількістю зелені і ягід допомагає запобігати багатьом захворюванням.

Підвищується якість сну. Переважно овочевий раціон - це збільшення споживання вітамінів та мікроелементів, наприклад, магнію і кальцію. З ними у вас буде більш регульований і ефективний цикл сну. Магній бере участь в синтезі мелатоніну, який сприяє якісному та міцному сну. Кальцій впливає на нейрони мозку, що відповідають за тривалість сну. Всі ми знаємо, як хронічне безсоння позначається на настрої. Найвищий рівень кальцію - у свіжій зелені, листових овочах, соєвих продуктах і цільнозернових крупах. Магнію - у шпинаті, насінні гарбуза і авокадо.

Знижується рівень стресу і його наслідки. Вегетаріанська дієта допомагає знизити кров'яний тиск, холестерин і вагу. Це означає, що ви будете в кращій фізичній формі. Разом з цим знижується і рівень стресу. "Калій, магній - відомі як антистресові мікроелементи. Вони знижують збудливість нервової системи, а значить і схильність стресу. На вегетаріанській дієті ви будете споживати більше цих мікроелементів. Антиоксиданти, які перебувають у вітамінах A, C і E, допомагають боротися з вільними радикалами, кількість яких під час стресу зростає. Дослідження, опубліковане в журналі Nutritional Journal, показало, що в учасників спостерігалося зниження рівня стресу всього через два тижні після переходу на переважно рослинний раціон", - додає Гіта.
Редактор: MariaH
21-11-2018, 02:15
Коментарів 0 Переглядів 1 676

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.