RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як правильно поводитися з грубіянами: психологічні прийоми


Грубість і хамство в сучасному суспільстві, на жаль, не рідкість. І якщо не навчитися правильно на них реагувати – вам буде складно справлятися з емоціями. Тому важливо запастися терпінням і в жодному разі не давайте їхньому поганому настрою якось вплинути на ваш настрій.

Вашій увазі кілька корисних психологічних прийомів, якими ви можете скористатися наступного разу, коли на вашому шляху зустрінеться нечемна людина або грубіян.

Не припускайте найгіршого
Дуже легко почати вішати ярлики на тих, хто поставився до вас грубо і непривабливо. Але набагато важливіше пам'ятати, що ідеальних людей не буває, і у кожного з нас іноді бувають погані дні. Подумайте про ті випадки, коли ви теж поставилися до когось з неповагою. Адже вам не хотілося б, щоб хтось судив про вас, виходячи з однієї прикрої ситуації, чи не так?

Ніколи не знаєш, через що може зараз проходити ваш співрозмовник. Намагайтеся використовувати презумпцію невинуватості, навіть якщо зараз він ставиться до вас з неповагою. Так у вас більше шансів залишатися спокійними і добрими. Цей підхід може вплинути на грубу людину, зробивши її день кращим.

Відстороніться від ситуації
Як правило, коли з нами грубо поводяться, дуже хочеться відповісти тим же або, принаймні, захистити себе. На жаль, подібні рішення рідко вирішують проблему і роблять тільки гірше.

Люди можуть говорити образливі речі. Але якщо просто піти і обірвати розмову, є шанс уникнути погіршення ситуації. Тим самим вам вдасться уникнути слів, про які ви потім будете шкодувати. Відхід від проблеми дозволить приборкати свої почуття, замість нагнітання обстановки. А якщо ви особисто знайомі з грубіяном, то завжди можете обговорити з ним все, що відбулося, коли емоції вщухнуть, щоб розмова вийшла конструктивною.

У вас не вийде зламати чужі звички
Одні люди поводяться грубо тільки тому, що переживають сьогодні поганий день. Інші ж просто звикли так себе вести. Вони не поважають оточуючих, тому що роблять так вже досить довго. На жаль, цю звичку досить непросто зламати. Не можна просто так взяти і поміняти чужий стиль життя.

Важливо розуміти, що якщо хтось грубий за своєю натурою, то не варто сприймати це як щось особисте. Розмова з грубіяном може бути дуже неприємною, через що людині часом досить важко не відчути себе жертвою нападу і не сприймати почуте як особисту образу.

Будьте прикладом для наслідування
Груба поведінка заразна. Тому так важливо стежити за тим, щоб не відповідати співрозмовнику аналогічним чином. Спочатку це буде дуже непросто, але доброта і позитивний настрій в кінцевому підсумку зможуть "пом'якшити" грубіяна!

З ким би ви не спілкувалися – другом, колегою або навіть офіціантом в ресторані – завжди обирайте доброту і співчуття замість грубості і неповаги, незалежно від того, як ці люди поводяться з вами. Не давайте їх поганому настрою якось вплинути на вашу поведінку. Навпаки, нехай ваш позитив вплине на них. Пам'ятайте, вам не вдасться силою змінити поведінку грубіяна. Але це можливо, якщо надати йому правильний приклад для наслідування.

Запропонуйте свою допомогу
Подивіться на грубу поведінку людини з аналітичної точки зору. Чому вона так себе поводить? У неї сьогодні поганий день? У неї щось сталося? Ви знаєте цю людину і з нею вам добре? Тоді вам варто запитати, чи все у неї гаразд.

Бути грубим через звички це одне, але якщо хтось завжди позитивний, але раптово на очах його поведінка змінюється, то це більше скидається на стрес або непростий період в житті. Часом проста фраза допоможе або надасть підтримки саме тим, у чому ця людина так сильно потребує.

Люди звикли маскувати свої внутрішні страждання або проблеми під маскою грубості і злості. Ламаючи такий бар'єр за допомогою підтримки, ви робите перший крок на шляху до того, щоб поліпшити стан вашого знайомого.

Розуміння різниці між брутальністю і агресією
Між грубістю і агресією існує дуже тонка грань. І хоча під час спілкування з грубими людьми дуже важливо зберігати спокій, ви не повинні терпіти утисків з їхнього боку. Вам слід постояти за себе.

Коли справа доходить до спілкування з грубою і зухвалою людиною, найкраще намагатися уникнути конфлікту. Залишайтеся вірними своїм емоціям і вчинкам, і не дозволяйте поведінці інших людей потягнути вас на дно. Замість цього постарайтеся стати тим, хто підніме їх на поверхню.

Рано чи пізно ваші шляхи все одно перетнуться з грубими або зухвалими особистостями. Будете ви знати їх особисто чи ні, але доброта і позитивний настрій в будь-якому випадку допоможуть набагато сильніше, ніж ви можете собі уявити.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
21-11-2018, 00:48
Коментарів 0 Переглядів 1 442

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.