RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

8 неправильних дій, які шкодять нашому волоссю


Кожна з нас прагне мати ідеальне волосся. Хочемо, аби воно було доглянутим, гладким і випромінювало здоров'я. Але в більшості випадків про таке можна тільки мріяти. Для того, щоб шевелюра виглядала належним чином, доводиться багато піклуватися про нього, але від помилок теж ніхто не застрахований.

Marieclaire.ua говорить про дії, які псують наше волосся.

Нерегулярні стрижки

Якщо ви коли-небудь мали мету відростити довге волосся, то знайте, що це важко. І немає нічого поганого в бажанні бути схожою на Рапунцель, але забувати про регулярні походи до перукаря теж не варто. Якщо не робити цього хоча б раз в три місяці, то можна забути про красиве волосся і стати борцем із сухими і пошкодженими кінчиками. Фахівці пояснюють, що постійне використання шампунів з сульфатами і солями, може позбавити волосся "життя" і викликати посічені кінчики.

Неправильне використання кондиціонера

Зазвичай ми використовуємо правило "чим більше, тим краще", але не завжди воно вірне. Багато хто припускає жахливу помилку - наносять кондиціонер на всю довжину волосся і навіть на шкіру голови, але це неправильно. Кондиціонери призначені для того, щоб додати волоссю вологи, а не для того, щоб зробити їх більш м'якими і шовковистим, як можна було подумати. Тому варто наносити цей засіб тільки на кінчики. У кондиціонерах часто містяться сульфати, які шкодять волоссю, тому хоча б раз або два в тиждень варто використовувати маску.

Тугі зачіски

Високий кінний хвіст - це не тільки модно, але ще і дуже зручно, адже на кожен день хочеться ходити з розпущеним волоссям. Але занадто тугих зачісок для щоденного використання все ж варто уникати, щоб не пошкоджувати волосся. Віддайте перевагу низьким хвостам і не забувайте, що гумки теж краще замінити на невидимки або стрічки.

Занадто "тісні відносини" з сухим шампунем

Сухий шампунь - винахід майже геніальний. Особливо корисний шампунь у формі спрею в тих випадках, коли часу перед важливою зустріччю на миття голови не залишилося, а виглядати потрібно належно. Тоді він і приходить на допомогу! Але не все так райдужно, занадто часте використання цього засобу загрожує жирною шкірою голови або навіть випадінням волосся. Використовуйте диво-засіб тільки в крайніх випадках і не більше, ніж кілька разів на місяць.

Неправильні гребінці

Звичайно, можна трохи заощадити, якщо використовувати всього одну щітку, але це далеко не кращий спосіб зберегти волосся здоровим і красивим. Деякі гребінці можуть витягати волосся, тому при виборі завжди варто звертати увагу на тип щетини і вибирати моделі з частими зубцями, щоб волосся при розчісуванні якомога менше пошкоджувалися.

Процедура кератинового вирівнювання волосся

У той час, як дехто з нас мріє про кучеряве волосся і красиві локони, інші бачать себе тільки з ідеально прямими. Якщо ви належите до другого типу, то напевно хоч раз замислювалися про кератинове вирівнювання волосся. Але такий спосіб мало того, що підходить не всім, він ще і може значно пошкодити волосся, а повторення процедури тільки погіршить ситуацію. Тому подумайте двічі чи потрібно воно вам?

Розчісування мокрого волосся

Перше, що хочеться зробити відразу після душу - розчісати волосся, особливо якщо вони кучеряві і постійно заплутуються. Але ця дія здатна тільки нашкодити нашій шевелюрі, адже мокре волосся дуже вразливе. Спочатку спробуйте розплутати волосся руками, щоб вони вам не заважали, і починайте розчісувати їх тільки тоді, коли вони трохи підсохнуть. Але якщо у вас немає на це часу, то використовуйте гребінець з рідкими зубчиками.

Самостійне фарбування

Фарбування волосся у домашніх умовах може здатися дуже хорошою ідеєю: можна заощадити і час, і гроші. Але не поспішайте бігти за пензликом і фарбою. Таку важливу і відповідальну справу все ж не варто робити самостійно. Якщо ви довіритесь досвідченому фахівцю, то отримаєте гарантовано хороший результат і точно не будете ходити з червоним волоссям або пересушеною шкірою голови.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
20-11-2018, 00:57
Коментарів 0 Переглядів 6 128

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.