Дієтологи вважають, що незважаючи на майже повну відсутність в сосисках спецій, які подразнюють шлунок, давати їх дітям все-таки не варто. Сосиски тільки на 10% складаються з натурального м'яса. Ще близько 30% - це тваринний жир, шкіра, а також м'ясо птиці. Решта це - білково-жирові емульсії, стабілізатори, рослинну олію і воду.
Крім того, при виготовленні сосисок, в них додають казеїнат натрію. Ця речовина на основі протеїну молока. Його призначення в м'ясних продуктах - збільшити вміст білка. Також до складу сосисок входять ще борошно і крохмаль, передає Gazeta.ua.
При цьому, дитячі дієтологи переконані, що поєднання м'ясних і молочних білків з емульгаторами, барвниками, згущувачами і ароматизаторами можуть завдати шкоди дитячому здоров'ю. Зокрема, у дитини може з'явитися гастрит або алергія.
Смако-ароматичні добавки сосисок часто викликають ще і звикання, у дітей особливо часто. В результаті, дитина починає сильно вередувати і нервувати, якщо в його меню немає "улюбленої страви".
Ще одна небезпека, яку приховують у собі сосиски, - енергетичне виснаження. Воно пов'язане з тим, що в складі цього продукту є хімічні речовини, які потрапляючи в організм дитини, примушують його посилено працювати.
В результаті всі ресурси використовуються для переробки та виведення цих речовин. Таким чином, імунітет дитини слабшає, адже сили, які могли б протистояти інфекціям, йдуть на переварювання ненатуральної їжі.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
17-11-2018, 02:15
0
2 623