RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чому імбирний чай корисний при простуді

В Європі імбир почали використовувати як ліки ще в середні віки, але в нашій країні багато хто досі не знає, як його правильно готувати. Однак саме імбирний чай стане відмінним помічником у лікуванні ГРВІ та грипу, профілактики хвороб серця і боротьбі із зайвою вагою, пише likar.info.

Класичний рецепт чаю з імбиром

Для приготування імбирного чаю вам знадобиться:

- 1 л окропу;
- 2-3 столові ложки тертого кореня імбиру;
- 4 столові ложки лимонного соку або чверть лимона, натертого з цедрою;
- 5 столових ложок меду;
- 1 щіпка меленого чорного перцю і листя м'яти – за бажанням.

Закип'ятіть воду в каструлі, додайте імбир і варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин. Перелийте відвар у термос, додайте лимон, перець і м'яту. Настоюйте протягом 20 хвилин. Не додавайте мед у окріп, почекайте, поки чай охолоне приблизно до 70 градусів.

Як чай з імбиром допоможе при застуді?

Корінь імбиру лікарського багатий вітамінами (A, B4, B9, B5, B6, C, E, K) і мінералами (залізо, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, фосфор і цинк). За своїми корисними властивостями імбир може змагатися з часником і женьшенем, які давно визнані фаворитами народної медицини.

У лікуванні і профілактиці грипу та інших вірусних інфекцій вам знадобиться зігріваюча і відхаркувальна властивість імбиру. Також чудодійний корінь покращує роботу кровоносних судин, знімає набряк і біль у горлі, усуває головний біль, ломоту в тілі і дискомфорт з боку шлунково-кишкового тракту.

Кілька чашок імбирного чаю при застуді допоможуть вам пропотіти і збити температуру, а його антибактеріальні, протизапальні, знеболювальні та тонізуючі властивості зроблять організм більш стійким до інфекцій.

Увага: Людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунка і дванадцятипалої кишки) вживати імбир слід з обережністю, оскільки у великих кількостях він може подразнювати слизову стравоходу і шлунку. Також його не рекомендують поєднувати з аспірином.
Редактор: diana_vataman
16-11-2018, 00:56
Коментарів 10 Переглядів 5 479

Теги -
Hаписав: Полiна, Коментарів: 0, Новин: 0, 1 лютого 2023 11:50
В новині:
Люблю імбирний чай з медом і лимоном, але все ж таки Інфлюцид з більшою ймовірністю захистить від грипу та застуди. Як тільки осінь-зима, я одразу приймаю його для профілактики. Полюбила цей препарат із першого разу. По-перше він ефективний, по-друге натуральний, по-третє, безпечний. Підкуповує ще й те, що він виробляється у Німеччині.

Hаписав: Христина, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 квітня 2023 12:20
В новині:
При хворому горлі, імбирний чай краще не пити. Він навпаки, дратує його ще сильніше .... В такому випадку краще ромашку заварити! А взагалі я запалення в горлі лiкую спреєм Колдісепт нано Сільвер. Він добре знеболює, зволожує і при цьому захищає від вірусів і бактерій!

Hаписав: Яна, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 травня 2023 23:54
В новині:
Безумовно, напій дуже корисний.Але ті, хто має проблеми зі шлунком, його категорично не можна приймати. А от вiд Інфлюциду шкоди не буде. Я вже не перший рік приймаю цей противірусний препарат і не знаю горя.

Hаписав: Гість Ганна, Коментарів: 0, Новин: 0, 11 серпня 2023 11:52
В новині:
Якщо чесно, то я зрідка п'ю чай із імбиром та медом. Для імунітету більше Альпіколу подобається. Він і зміцнює імунітет, і для профілактики застуди підходить ідеально!

Hаписав: Наталя, Коментарів: 0, Новин: 0, 16 жовтня 2023 09:55
В новині:
Я люблю імбирний чай, а дочка його на дух не терпить. При застуді роблю їй чай із малиновим варенням та Iнфлюцид в обов'язковому порядку даю. Допомагає чудово!

Hаписав: Леся, Коментарів: 0, Новин: 0, 21 лютого 2024 19:11
В новині:
Я за натуральність у всьому! Коли дитина починає скаржитися на біль у горлі та кашель, то при перших симптомах застуди відразу Умкалор даю. Препарат рослинного походження, який усуває основні симптоми застуди! Ну і звичайно рясне питво, чай з імбиром, чай з малиною. Всі ці заходи сприяють якнайшвидшому одужанню дитини.

Hаписав: Олександра, Коментарів: 0, Новин: 0, 18 березня 2024 19:20
В новині:
Я п'ю імбирний чай у сезон застуди, але буває така профілактика не завжди рятує від вірусів... Тоді рятуюсь Інфлюцидом. З ним застуда проходить за кілька днів!

Hаписав: Марина, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 травня 2024 09:11
В новині:
Я сама днями перехворіла. Тільки я відразу почала приймати Інфлюцид, щоб допомогти організму впоратися з застудою. Зазвичай у мене з цими пігулками застуда проходить без ускладнень і за кілька днів.

Hаписав: Iрина, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2024 09:53
В новині:
Крім імбирного чаю добре б ще противірусне підключити. У такому разі інфлюцид пропиваю. Він чудово допомагає боротися організму з вірусами і хворієш із ним набагато менше.

Hаписав: yura, Коментарів: 727, Новин: 0, 15 червня 2024 10:29
В новині:
Варена їжа і варені напої шкідливі, - ще шкідливіша їжа, зварена на воді, якою зливають у туалетах, ще шкідливіші варені, кип'ячені жири з яких складаються варені супи та варені борщі, а ще шкідливіші дуже шкідливі для організму сіль та оцет, особливо у пластикових пляшках, які він роз'їдає - і чим більше цього всього шкідливого - тим швидше і погіршується здоров'я

Шкідливе це все тому, що так поступово і засмічується лімфатична (очищувальна) система організму, і людина, яка видається відгодованою, ожирівшою, насправді дуже хвора і при відсутності зміни системи харчування така людина не здатна спати через неможливість дихати і доходить до стану, коли МОЛИТЬСЯ щоб її безболісно вбили

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У заході взяли участь 36 колективів, з них 5 - з Румунії та Польщі.


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

До Чернівців Сашко Лірник завітав із двома програмами: для дітей та дорослих

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.