Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Схуднути за допомогою бобових: Супрун дає поради

Регулярне вживання бобових знижує ризики появи діабету другого типу, ожиріння, високого кров'яного тиску, хвороб серця та інсульту.

Про це написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун..

"Люди, що регулярно вживають бобові, мають на третину нижчі ризики появи діабету 2-го типу. Потужний аргумент, щоб урізноманітнити свій раціон та зробити його більш здоровим, додавши до нього страви з бобових!" - зазначила вона.

Супрун також повідомила, що, за даними науковців, вживання сочевиці, мінімум тричі на тиждень, має найбільш високий показник в запобіганні діабету. "Втім, на користь інших бобових культур - квасолі, нуту чи гороху, це ніяк не впливає", - додала в.о. міністра.

Водночас, за даними Супрун, результати багатьох наукових досліджень показали, що дотримання багатої на бобові дієти не лише допомагає запобігти діабету. Зокрема, вживання бобових пов'язують з нижчим ризиком появи ожиріння, високого кров'яного тиску, високого рівня холестерину, хвороб серця та інсульту. Крім цього, щоденне споживання бобових може сприяти ефективному лікуванню цих захворювань у людей, які вже їх мають, наголосила Супрун.

За її словами, бобові слід регулярно вживати, оскільки це хороше джерело поживних речовин, білків, клітковини та амінокислот. Крім того, бобові містять багато білків, що робить їх дуже поживними та ситними. Внаслідок цього організм людини швидко насичується та отримує поживні речовини, водночас зменшуються ризики переїдання.

Зокрема, в бобових є калій, магній, фолієва кислота, а також клітковина. В одній порції готових бобів (приблизно половина чашки) міститься близько 115-125 калорій та близько 10 грамів білків. Бобові також мають низький глікемічний індекс, в середньому від 10 до 40

Водночас, як нагадала Супрун, вони багаті незамінними амінокислотами, які потрібні нашому організму. Однією з таких амінокислот є триптофан. В організмі триптофан перетворюється в нейромедіатор серотонін, що необхідний людині для хорошого настрою, повноцінного сну та апетиту.

Бобові також сприяють зниженню ваги, зазначила Супрун. В одному з досліджень було виявлено, що споживання чашки бобових на день протягом трьох місяців допомагає знизити вагу та зменшити об'єм талії, нормалізувати рівень цукру в крові та знизити рівень холестерину. В середньому учасники дослідження схудли на 2,7 кг та зменшили об'єм талії на півтора сантиметра.

Супрун також стверджує, що бобові допомагають нормалізувати тиск. У дослідженні учасники споживали близько чашки бобових на день протягом 2,5 місяців. Було зафіксовано, що бобові в щоденному раціоні суттєво сприяють зниженню тиску. Зокрема науковці розглядають бобові навіть як частину лікування артеріальної гіпертензії та в цілому проблем з тиском.

Крім того, бобові допомагають контролювати рівень холестерину, оскільки містять велику кількість клітковини, особливо - в'язкої розчинної клітковини, що має здатність зв'язувати молекули, пов’язані з холестерином. В деяких дослідженнях також було виявлено, що бобові (не соєві) сприяють зниженню рівня холестерину (в середньому на 8 пунктів). Цього показника вдалося досягти без прийому будь-яких ліків.

Водночас людям, які раніше не споживали багато бобових, Супрун радить збільшувати їх кількість в раціоні поступово: через високий вміст клітковини, вони здатні викликати здуття та часом біль в животі.

При цьому щоби отримувати максимальну користь від бобових без дискомфорту для організму перед приготуванням їх слід замочувати та кілька разів промивати водою. Це допоможе позбутися коротколанцюгових вуглеводів, які погано всмоктуються в кишківнику та сприяють утворенню газів.

Крім того, не слід поєднувати бобові з іншими продуктами, які можуть викликати здуття, наприклад капустою. А для кращої біодоступності заліза краще готувати бобові з томатом чи лимоном.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
13-11-2018, 20:49
Коментарів 0 Переглядів 659

Теги -
Коронавірус на Буковині: нові випадки захворювання
Сьогодні медики виявили COVID-19 у ще 123 нових пацієнтів
У Чернівцях з понеділка запустять більше маршруток та тролейбусів
Збільшать кількість громадського транспорту, щоби діти могли добратися до школи
На Буковині у ДТП загинув 19-річний юнак
Також травмувалися двоє водіїв
Популярне Коментують
• Новини










Де взяти маску? У смітнику!
Днями виходила з продуктового магазину і стала свідком дещо шокуючої ситуації
Замовити можна і ліки, і продукти
Бути на самоізоляції досить складно, якщо ти проживаєш одна
«Хочемо допомогти людям, які опинилися у скруті»
Чернівчани створили у соцмережах групу "Хай світом править доброта"
загрузка...
Ще одна сонячна електростанція, змонтована компанією "ДімТек", з’явилася у  Чернівецькій області!*

Станція складається зі 108 монокристалічних фотомодулів AUO BenQ потужністю 310W та мережевого інвертора ZCS Azzurro 30 kw з укомплектованим Wi-Fi моніторингом.
Сигналізація «Ajax» за 1500 гривень!  Економія 6718 грн! Що пропонує охоронна компанія «Ефорт»?*

Скільки ж коштує сигналізація та як вона працює, розповіли в АЕБ "Ефорт".
Резиденція декору "Zengin Interior" відкриває усі секрети! Дізнайтесь і ви, що зараз модно у дизайні приміщень!*

Резиденція декору Zengin Interior є дилером в Чернівецькій області екологічно чистих декоративних штукатурок від українських виробників – TM Daricco і TM BRODECO (м. Київ).