Квашена капуста на зиму: топ-3 рецептів швидкого приготування

новини / Життя
25 348
0
Квашена капуста на зиму: топ-3 рецептів швидкого приготування

Взимку, коли всі свіжі овочі вже стають чи не найкращої якості або дуже дорогими, виникає питання: а що використовувати в якості салату до вечері або обіду? Прекрасним варіантом стане кисла капуста швидкого приготування. Це частування подобається чоловікам, жінкам, містить багато корисних елементів, рекомендується її їсти взимку.

Як швидко заквасити капусту

На підготовку закуски, як правило, йде кілька тижнів. Вона повинна постояти, пустити сік, але є варіанти, як провести квашення капусти швидким способом. Починати варто з підбору продуктів, на вибір у вас буде кілька видів основного компонента. Якщо ви робите закваску не перший раз, то підбирайте той сорт, який вам подобається за особистим уподобанням. Найпопулярнішим варіантом стає звичайна білокачанна капуста.

Цей сорт має невисоку вартість, на прилавках завжди присутній і легко готується. Правильно вибрати відповідні примірники можна за такими критеріями:

При стисненні в руках качан повинен бути щільним, міцним.

Не повинно бути видимих пошкодження овоча, тріщин або сколів.

Листя у овоча повинні бути свіжими, не беріть завявшие.

Щоб було менше відходів, беріть великі екземпляри.

Капуста квашена в розсолі швидкого приготування

Час приготування: 40-50 хв (+ 3 доби)

Кількість порцій: 8-12.

Калорійність страви: 19 ккал/100 р.

Призначення: закуска.

Кухня: російська.

Складність приготування: легка.

Капуста квашена швидкого приготування в розсолі – один з найпростіших варіантів приготування цієї закуски. Вам знадобляться міцні, пружні качани, щоб салат апетитно хрустів. В компонентах будуть вказані продукти для приготування розсолу з розрахунком на 3-х літрову банку. Нижче представлений покроковий рецепт з фото, як швидко приготувати квашену капусту.

Інгредієнти:

лавровий лист – 4 шт.;
білокачанна капуста – 2 кг;
запашний перець – 6 горошин;
морква – 3 шт.;
сіль – 2 ст. л.;
вода – 1,5 л;
цукор – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Почніть з підготовки розсолу. Розчиніть сіль, цукор в гарячій воді, ретельно перемішайте, щоб вони повністю розчинилися.

2. Пошкоджені грубі листя відокремте від качана, дрібно нашаткуйте капусту.

3. На великому зерні терки натріть моркву, змішайте її з капустою.

4. Перекладіть їх у банку, перемежовуючи лавровим листом і горщиками перцю.

5. Заливайте так розсіл, щоб він покривав повністю інгредієнти, накрийте марлею. Розсіл буде переливатися, тому поставте під посуд тарілку. Наступні 3 доби періодично ложкою обминайте закваску, що витекла розсіл повертайте назад.

6. Через 203 діб частування буде готово. Можна використовувати для приготування пиріжків, кислих щей або просто в якості закуски на стіл.

Квашена капуста на зиму: топ-3 рецептів швидкого приготування


Квашена капуста за добу

Кількість порцій: 7-9.

Калорійність страви: 2 ккал/100 р.

Призначення: закуска.

Кухня: російська.

Складність приготування: легка.

Можна сказати, що це класичний варіант швидкого приготування цієї закуски. Смачна квашена капуста з оцтом буде готова за 24 години, її можна ставити на святковий стіл або під час вечері. Сорт капусти не особливо важливий, але в рецепті описується белокочанный варіант. Маринад для закваски використовується "класичний". Нижче представлена спосіб, як за добу заквасити капусту.

Інгредієнти:

цукор – 1 ст. л.;
спеції;
лавровий лист;
сіль – 2 ст. л.;
оцет – 8 ст. л.;
капуста – 2 кг;
морква – 800 г;
вода – 1 л.

Спосіб приготування:

1. Качан добре помийте, зніміть верхні листки. Вилок розріжте навпіл, потім шинкуйте тоненько соломкою.

2. Очистіть моркву від верхнього шару, натріть на крупній тертці.

3. Змішайте обидва компоненти, додайте спеції.

4. У скляну банку складіть всі складові, примніть добре.

5. Приготуйте маринад: закип’ятити воду, додайте цукор, сіль, столовий оцет. Вимкніть після кипіння рідину, дайте охолонути трохи.

6. Залийте в банку маринад.

7. Закрийте кришкою і залиште на добу.

Квашена капуста на зиму: топ-3 рецептів швидкого приготування


Квашена капуста за 2 години


Час приготування: 40 хв+2 години)

Кількість порцій: 8-10.

Калорійність страви: 19 ккал/100 р.

Призначення: закуска.

Кухня: російська.

Складність приготування: легкий.

Це найшвидша закваска капусти, яку тільки можна придумати. Підходить у випадку, якщо вам нема чого поставити закуски на стіл і потрібно щось терміново придумати. Квашена капуста швидкого приготування по цьому рецепту готується разом з оцтовою есенцією і маринадом. Спочатку капуста буде твердою, смак не настільки насичений, але якщо дати їй постояти 5-6 годин, то ця ситуація зміниться. Нижче представлений рецепт, як приготувати за 2 години квашену капусту.

Інгредієнти:

морква – 2 шт.;
капуста – 2 шт.;
оцет – 70 мл;
вода;
цукровий пісок – 1 ст.;
олія соняшникова – 120 мл;
сіль – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Очистіть качан від поганих, порченных листя. На одиничці прошинкуйте його, якщо виходить занадто тонко, то виставте шатківницю на 2-ку.

2. Відмийте, почистіть і на середній тертці пропустіть моркву.

3. Підготуйте маринад: закип’ятіть літр води, додайте по черзі сіль, цукор, добре перемішайте. Потім додайте оцет, олію.

4. Дайте прокипіти 7 хвилин, можете спробувати і додати відсутніх компонентів за смаком.

5. Перемішайте морква з капустою, складіть у широку каструлю, залийте теплим маринадом і накрийте кришкою.

6. Через 2 години можете подавати до столу частування. При бажанні можна поставити її на зберігання в холодильник.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

07:00
Погода на Буковині 31 січня
02:00
Скільки часу щотижня приділяти фізичній активності, аби довго жити - відповідь вчених
01:45
Ці три рослини потрібно обрізати в січні: будуть краще рости після зими
01:30
Що необхідно їсти і пити відразу після тренування, щоб наростити м'язи
01:15
Ці прилади тягнуть найбільше світла: вимикайте їх після користування
01:00
Курятина ніколи не буде сухою, якщо скористатися цими хитрощами
00:45
Як зберігати мед, щоб він не кристалізувався: поради, які варто знати
00:30
Які продукти є найкращими для сніданку: легко запам'ятати
00:15
І навіть кава: продукти, які можуть прискорити ваше старіння
30 січня, 2025
23:57
Держсекретар США запевняє, що Трамп всерйоз налаштований щодо Гренландії
23:42
Гороскоп на 31 січня: Тельцям - приємні моменти, Левам - ділова пропозиція
23:35
Як почистити часник за 10 секунд: чотири способи від шеф-кухарів
23:17
СБУ викрила російських командувачів, відповідальних за удар по гіпермаркету в Харкові
22:56
Постачання нафти через найбільший у РФ порт зупинилося після атаки українських дронів
22:38
За рік борг України перед Світовим банком зріс на 65%
22:18
Чотири знаки Зодіаку отримають особливий шанс: карти Таро обіцяють їм неймовірні зміни
21:57
Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги Україні
21:43
Комбінат хлібопродуктів та нежитлові будівлі: яке майно хочуть продати на Буковині у 2025 році
21:19
Генштаб ЗСУ: армія РФ атакувала 85 разів від початку дня, найбільше – на Покровському напрямку
21:00
Сьогодні - найтепліший день, відзавтра - похолодання: погода на Буковині
20:40
На Буковині парафія УПЦ МП поскаржилася уряду США на «фальшиві» збори щодо переходу в ПЦУ
20:20
Міськрада Чернівців просить Зеленського демобілізувати військових, які 3 роки на фронті
20:00
У центрі Чернівців пропонують облаштувати містечко народних майстрів
19:40
Реформа МСЕК: за якими критеріями встановлюватимуть групу інвалідності
19:20
У Києві запровадили оголошення хвилини мовчання у громадському транспорті
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм