Взимку, коли всі свіжі овочі вже стають чи не найкращої якості або дуже дорогими, виникає питання: а що використовувати в якості салату до вечері або обіду? Прекрасним варіантом стане кисла капуста швидкого приготування. Це частування подобається чоловікам, жінкам, містить багато корисних елементів, рекомендується її їсти взимку.
Як швидко заквасити капустуНа підготовку закуски, як правило, йде кілька тижнів. Вона повинна постояти, пустити сік, але є варіанти, як провести квашення капусти швидким способом. Починати варто з підбору продуктів, на вибір у вас буде кілька видів основного компонента. Якщо ви робите закваску не перший раз, то підбирайте той сорт, який вам подобається за особистим уподобанням. Найпопулярнішим варіантом стає звичайна білокачанна капуста.
Цей сорт має невисоку вартість, на прилавках завжди присутній і легко готується. Правильно вибрати відповідні примірники можна за такими критеріями:
При стисненні в руках качан повинен бути щільним, міцним.
Не повинно бути видимих пошкодження овоча, тріщин або сколів.
Листя у овоча повинні бути свіжими, не беріть завявшие.
Щоб було менше відходів, беріть великі екземпляри.
Капуста квашена в розсолі швидкого приготуванняЧас приготування: 40-50 хв (+ 3 доби)
Кількість порцій: 8-12.
Калорійність страви: 19 ккал/100 р.
Призначення: закуска.
Кухня: російська.
Складність приготування: легка.
Капуста квашена швидкого приготування в розсолі – один з найпростіших варіантів приготування цієї закуски. Вам знадобляться міцні, пружні качани, щоб салат апетитно хрустів. В компонентах будуть вказані продукти для приготування розсолу з розрахунком на 3-х літрову банку. Нижче представлений покроковий рецепт з фото, як швидко приготувати квашену капусту.
Інгредієнти:
лавровий лист – 4 шт.;
білокачанна капуста – 2 кг;
запашний перець – 6 горошин;
морква – 3 шт.;
сіль – 2 ст. л.;
вода – 1,5 л;
цукор – 2 ст. л.
Спосіб приготування:1. Почніть з підготовки розсолу. Розчиніть сіль, цукор в гарячій воді, ретельно перемішайте, щоб вони повністю розчинилися.
2. Пошкоджені грубі листя відокремте від качана, дрібно нашаткуйте капусту.
3. На великому зерні терки натріть моркву, змішайте її з капустою.
4. Перекладіть їх у банку, перемежовуючи лавровим листом і горщиками перцю.
5. Заливайте так розсіл, щоб він покривав повністю інгредієнти, накрийте марлею. Розсіл буде переливатися, тому поставте під посуд тарілку. Наступні 3 доби періодично ложкою обминайте закваску, що витекла розсіл повертайте назад.
6. Через 203 діб частування буде готово. Можна використовувати для приготування пиріжків, кислих щей або просто в якості закуски на стіл.
Квашена капуста за добуКількість порцій: 7-9.
Калорійність страви: 2 ккал/100 р.
Призначення: закуска.
Кухня: російська.
Складність приготування: легка.
Можна сказати, що це класичний варіант швидкого приготування цієї закуски. Смачна квашена капуста з оцтом буде готова за 24 години, її можна ставити на святковий стіл або під час вечері. Сорт капусти не особливо важливий, але в рецепті описується белокочанный варіант. Маринад для закваски використовується "класичний". Нижче представлена спосіб, як за добу заквасити капусту.
Інгредієнти:
цукор – 1 ст. л.;
спеції;
лавровий лист;
сіль – 2 ст. л.;
оцет – 8 ст. л.;
капуста – 2 кг;
морква – 800 г;
вода – 1 л.
Спосіб приготування:1. Качан добре помийте, зніміть верхні листки. Вилок розріжте навпіл, потім шинкуйте тоненько соломкою.
2. Очистіть моркву від верхнього шару, натріть на крупній тертці.
3. Змішайте обидва компоненти, додайте спеції.
4. У скляну банку складіть всі складові, примніть добре.
5. Приготуйте маринад: закип’ятити воду, додайте цукор, сіль, столовий оцет. Вимкніть після кипіння рідину, дайте охолонути трохи.
6. Залийте в банку маринад.
7. Закрийте кришкою і залиште на добу.
Квашена капуста за 2 годиниЧас приготування: 40 хв+2 години)
Кількість порцій: 8-10.
Калорійність страви: 19 ккал/100 р.
Призначення: закуска.
Кухня: російська.
Складність приготування: легкий.
Це найшвидша закваска капусти, яку тільки можна придумати. Підходить у випадку, якщо вам нема чого поставити закуски на стіл і потрібно щось терміново придумати. Квашена капуста швидкого приготування по цьому рецепту готується разом з оцтовою есенцією і маринадом. Спочатку капуста буде твердою, смак не настільки насичений, але якщо дати їй постояти 5-6 годин, то ця ситуація зміниться. Нижче представлений рецепт, як приготувати за 2 години квашену капусту.
Інгредієнти:
морква – 2 шт.;
капуста – 2 шт.;
оцет – 70 мл;
вода;
цукровий пісок – 1 ст.;
олія соняшникова – 120 мл;
сіль – 2 ст. л.
Спосіб приготування:1. Очистіть качан від поганих, порченных листя. На одиничці прошинкуйте його, якщо виходить занадто тонко, то виставте шатківницю на 2-ку.
2. Відмийте, почистіть і на середній тертці пропустіть моркву.
3. Підготуйте маринад: закип’ятіть літр води, додайте по черзі сіль, цукор, добре перемішайте. Потім додайте оцет, олію.
4. Дайте прокипіти 7 хвилин, можете спробувати і додати відсутніх компонентів за смаком.
5. Перемішайте морква з капустою, складіть у широку каструлю, залийте теплим маринадом і накрийте кришкою.
6. Через 2 години можете подавати до столу частування. При бажанні можна поставити її на зберігання в холодильник.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-11-2018, 19:33
0
24 933