Німецькі дослідники провели експеримент і встановили, які продукти здатні уповільнити окислювальні процеси в організмі та зупинити низку небезпечних хвороб.
Про це пише портал Phys.org, передає 24 канал.
Науковці з Університету Ерлангена-Нюрнберга (Німеччина) разом з колегами з США встановили, що гідрохінон в поєднанні з цинком уповільнюють старіння.
Гідрохінон міститься у таких продуктах як шоколад, кава, вино та чай.
Цинк вступає в хімічну реакцію з гідрохіноном і знешкоджує небезпечні супероксиди. Останні залучені у процеси старіння, розвитку низки небезпечних захворювань таких як запалення, рак або нейродегенеративні хвороби. Цинк міститься у таких продуктах як арахіс, яловичина, квасоля, курячі яйця, тощо.
Висновок вчених: вживання шоколаду, чаю, кави і вина можуть уповільнити процеси старіння та розвиток небезпечних хвороб.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
6-11-2018, 00:30
0
2 308