Мандарини містять велику кількість вітаміну С, як і всі цитрусові.
Вживання мандаринів - це відмінний спосіб зволожити організм, тому що вони складаються в основному з води, як і людське тіло, передає Gazeta.ua.
• Мандарини характеризуються середнім вмістом вуглеводів, досить низьким значенням енергії і глікемічним індексом 30.
• Як і грейпфрути або лимони є скарбом вітаміну С (26,7 мг/100 г, тобто 38% від щоденного споживання);
• Через вміст вітаміну C фрукт зміцнює імунну систему і захищає організм від патогенних мікроорганізмів;
• Містять флавоноїди, які допомагають боротися з ожирінням, запобігає діабету типу 2 (може споживатися після консультації з лікарем при діабеті) і атеросклерозу (ця речовина міститься головним чином в шкірі мандаринів);
• З'єднання під назвою salvestrol Q40, також отримане зі шкіри мандарина, може допомогти в запобіганні певних видів раку (згідно з дослідженнями), наприклад, раку печінки.
• Вітамін C є антиоксидантом, який пригнічує розмноження вільних радикалів, відповідальних за процес деградації клітин.
• Покращують стан шкіри через відносно високий вміст вітаміну A (681 МО/100 г) в порівнянні з фруктами цитрусових, такими як апельсини, лимони або помело.
• Позитивно впливають і сприяють росту міцних кісток та зубів.
• Вживання мандаринів захищає від очних захворювань (наприклад, глаукоми і катаракти).
Більш того, ці фрукти можна використовувати не тільки на кухні, але і в косметичних цілях. Їх використовують і в натуральній медицині.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
1-11-2018, 02:15
0
1 528