Вживання будь-якого алкоголю може негативно вплинути на ваш організм. Щоправда, випити якісне вино все ж можна, але у цьому разі дозу слід виміряти відповідно до Вашої ваги. Крім того, перед вживанням варто пересвідчитися, чи немає у Вас хронічних захворювань.
Про це розповіла дієтолог Галина Незговорова, передає "Обозреватель", пише 24 канал.
Як зазначає фахівець, міцні алкогольні напої – занадто велике навантаження для печінки.
"Що стосується алкоголю, ми можемо дозволити дуже невелику кількість, і це повинно бути вино. Наприклад, якщо це якісне вино, біле або червоне, це має бути приблизно два грами на кілограм нормальної ваги. І не більше", – зауважила вона.
Водночас дієтолог наголошує, що вживати навіть, здавалося б, "нешкідливий" алкоголь слід за повної відсутності хронічних хвороб.
"Якщо є у Вас є, не дай бог, хвороби серцево-судинної системи, слід подумати 10 разів, чи треба вживати алкоголь", - додає Галина Незговорова.
Також експерт категорично не рекомендувала зігріватися алкоголем у період настання холодів.
"За перепадів температури, коли людина вживає алкоголь, а потім ще й намагається зігрітися, нерідко можна потрапити до реанімації з погіршенням самопочуття та здоров'я", – констатувала вона.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
31-10-2018, 00:45
0
1 571