RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як уникнути розмноження бактерій на кухні: прості поради

Якщо не стежити за чистотою на кухні, то тут буде чудове середовище для розмноження бактерій, через які їжа може стати отруйною і небезпечною для здоров'я.

Згідно зі статистикою, лише у США щороку реєструють близько 76 мільйонів захворювань, пов'язаних з продуктами харчування, і більшість таких випадків спричинені саме бактеріями з кухні, передає "Живи активно", пише 24 канал.

Повністю очистити кухню від мікробів неможливо, але можна суттєво зменшити їхню кількість. Кілька простих правил допоможуть уникнути розмноження небезпечних мікроорганізмів на кухні.

1. Ретельно мийте руки, перш, ніж приступити до приготування їжі.

2. Мийте руки кожного разу після того, як брали сире м'ясо, рибу або овочі.

3. Мийте руки, коли ви переходите від однієї групи продуктів до іншої, так ви уникнете перехресного зараження.

4. Щодня обробляйте кухонні губки у мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини, поки з них не піде пар.

5. Регулярно (хоча б через день) періть або обробляйте у мікрохвильовій печі всі ганчірки та рушники.

6. Раз на тиждень проводьте санітарну обробку кухонної мийки, зливного отвору і коліна зливної труби – для цього вливайте в мийку розчин 1 чайна ложки (5 мл) хлорки на 1 л води, або інший дезінфікуючий засіб.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
30-10-2018, 02:15
Коментарів 0 Переглядів 1 908

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.