Хурма дуже корисна для нашого організму, але не всім можна "налягати" на цей яскравий фрукт.
Про це розповіла відомий дієтолог Оксана Скиталінська у Facebook, передає 24 канал.
Чим корисна хурма
Цей фрукт багатий каротиноїдами, вони в організмі перетворюється у вітамін А, який захищає шкіру від сухості, тріщинок, слизові оболонки – від запалень, що дуже актуально під час зими.
Вітаміни групи B, які є у хурмі, роблять позитивний вплив на нервову систему, це забезпечує міцний сон і покращує концентрацію уваги.
Також хурма містить ніжну клітковину (на 100 грамів – 3,6 грама харчових волокон), яка корисна для мікрофлори кишечника, зміцнює його імунітет, а ще корисна при хронічних запаленнях кишечника.
Фрукт має вітамін С та інші біологічно активні речовини. Завдяки фолієвій кислоті у поєднанні з вітаміном В6 фрукт сприяє здоровому метаболізму. 100 грамів хурми містить лише 126 калорій. Але не забувайте – хурму, так само як і банани, не рекомендується їсти на ніч.
Окрім того, фрукт покращує зір та процес травлення, уповільнює процеси старіння і допомагає зменшувати набряки.
Кому не можна хурму
В хурмі багато цукру, тому, якщо її надмірно споживати, цей цукор осідає на боках у вигляді жиру.
Але не лише, хто стежить за фігурою повинен з обережність вживати Хурму. За словами дієтолога, якщо ви худі, то занадто багато цукру прискорює процеси старіння (цукор ушкоджує білки, з яких складається наше тіло: гени, гормони, ферменти тощо).
Скиталінська радить вживати більше овочів, аніж фруктів.
Якщо ви обираєте фрукти, то купуйте кисло-солодкі (цитрусові, в першу чергу, грейпфрути, яблука, ківі) а також ягоди.
"Фрукти – це здорові солодощі, а солодощі, як відомо, треба обмежувати", - додала дієтолог.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram