RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Для тих, хто не має часу: як стати щасливішим всього за 10 хвилин в день

Песимізм - це не риса характеру. Це скоріше виховання і частково звичка дивитися на світ з недовірою, ворожістю, чекати каверз з синдромом "я ж говорив". Щоб вийти із замкнутого кола поганого настрою, незадоволеності життям і скарг, іноді потрібно трохи більше, ніж нічого. Корисним звичкам достатньо приділяти всього 10 хвилин в добу, інформує Ukr.Media.

Потрійне "спасибі"


Вміння дякувати - відмітна риса щасливих людей. Візьміть в звичку щодня тричі щиро говорити "спасибі" - друзям, членам сім'ї, приємним подіям або гарній погоді.

Всього кілька хвилин, проведених у вдячності, нагадають про хороше, піднімуть настрій і навчать цінувати непомітні на перший погляд, приємні моменти.

Думкам теж треба відпочивати

На кожному смартфоні є функція таймера або будильника. Відрахуйте на ньому 10 хвилин. Вимкніть звук. Сядьте в тихе місце, де вас ніхто не потурбує. Постарайтеся ні про що не думати: це не так просто, як здається на перший погляд!

Відпустіть думки про минуле і переживання про майбутнє, прислухайтеся до відчуттів усередині себе. Зосередьтеся на диханні, розслабте тіло. Просвітлення, може і не прийде, але почуття легкості і спокою - цілком.

Відмовтеся від смартфона

І від планшета. І від ноутбука заодно. Звичайно, не назавжди: гаджети допомагають нам у навчанні, роботі, скрашують дозвілля. А ще жорстоко вбивають час.

Відмовтеся від "п'ятихвилинного" ранкового гортання стрічки новин: це не найкращий початок дня. Присвятіть цей час чомусь більш корисному і приємному: складіть список справ, пограйте з домашнім вихованцем, почитайте книгу або просто дозвольте собі поніжитися в ліжку зайвих 10 хвилин.

У здоровому тілі...

Заняття спортом заряджають енергією, покращують якість сну, підвищують працездатність і настрій. Для цього необов'язково сидіти годинами в спортзалі: почніть з 10-хвилинних відеоуроків, широко поширених на просторах інтернету. Це краще, ніж починати бігати з понеділка.

Відкриваємо щоденники, пишемо домашнє завдання

Почніть ранок з щоденника. Ця на перший погляд трудомістка практика, запропонована Джулією Кемерон (Julia Cameron) у праці "Шлях художника", займе не більше 10 хвилин на день.

"Ранкові сторінки" варто писати відразу після пробудження. Нехай це буде перше, що приходить вам в голову, без роздумів і редагування. Опишіть, що вам снилося, що турбує, про що мрієте, які ситуації змушують переживати, що радує і хвилює.

Автор пропонує викладати думки на 3 сторінках щодня. Почніть з 10 хвилин! Така своєрідна медитація дозволить очистити розум від докучаючих думок і розширить можливості для творчості.

Очікування свята краще самого свята

Кращий спосіб прокинутися з легкістю і гарним настроєм - запланувати щось приємне з вечора. Це може бути догляд за квітами, приготування новогї страви, зустріч з другом або читання улюбленої книги, яка давно чекала своєї години.

Присвятіть 10 хвилин перед сном планування приємного заняття, яким займетеся завтра, - і воно обов'язково прикрасить навіть невдалий день.

Фото на згадку

Чим вам запам'ятався минулий день? Що в ньому особливого? Візьміть в звичку фіксувати на камеру один - найкрасивіший і вражаючий момент на день. По дорозі на роботу або з роботи, у магазин, садок за дитиною. Вже через місяць у вас збереться приголомшливий альбом, створений з яскравих моментів, які відвернули від буденних думок і допомогли розгледіти прекрасне.

Проста і при цьому геніальна ідея належить успішному підприємцю Мо Гавдату (Mo Gawdat), автору книги "Формула щастя".

Потанцюємо?

Цей спосіб боротьби з нудьгою може здатися до наївності простим. Але від цього він не менш дієвий - адже не дарма люди танцюють, коли їм весело і добре.

Танцювати на вулиці або на роботі зважиться не кожен, але вдома під улюблену музику - це прекрасна можливість зайвий раз посміхнутися, відволіктися і зарядитися хорошим настроєм.

Такі нехитрі методи допомогли багатьом людям впоратися з труднощами і стати щасливішими. Хочете так само? Спробуйте: тим більше це займе всього 10 хвилин на день. Невисока ціна для щастя, погодьтеся.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
23-10-2018, 02:15
Коментарів 0 Переглядів 1 699

Теги - щастя

На захід прийшли військові, поліцейські та чернівчани

Віддадуть останню шану захисникові о 08:30 в селі Банилів
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

На захід прийшли військові, поліцейські та чернівчани


Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.