RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як підвищити рівень гемоглобіну у крові: топ-7 продуктів

Як підвищити рівень гемоглобіну у крові: топ-7 продуктів

Залізовмісний білок гемоглобін є дуже важливим в організмі людини, оскільки він постачає киснем всі клітини. Тож якщо його рівень падає – клітинам не вистачає енергії для нормального функціонування.

Усім відомо, що коли в організмі падає рівень гемоглобіну, у людини починають мерзнути руки та ноги, паморочиться у голові, відчувається млявість, втома, головний біль, сонливість та інше, передає 24 канал з посиланням на 24apteka.

Рівень гемоглобіну можна піднімати спеціальними препаратами, але можна вдатись до більш корисного і простого способу – за допомогою смачних продуктів, які наситять організм необхідними елементами.

Халва містить найбільше заліза. Особливо цінною буде кунжутна халва, в 100 грамах якої є 50 мг заліза. 100 г соняшникової халви містять 33 мг заліза.

Цей продукт ще й позитивно впливає на роботу нервової, серцево-судинної та кісткової систем, адже халва містить ще магній, калій, мідь, цинк, вітаміни С, Е та В.

Печінка містить вітаміни Е, К, Н, В, мідь, залізо, фосфор, калій, магній та натрій. При надто низькому гемоглобіні медики рекомендують їсти хоча б 100 г страв з печінки щодня.

Буряк багатий на залізо, амінокислоти і вітаміни. Окрім того, він добре очищає печінку, може уповільнити старіння організму та суттєво знижувати ризик серцево-судинних захворювань.

Сухофрукти містять в 4-5 разів більше заліза, ніж свіжі фрукти. Чорнослив, курага, сушені яблука, фініки, інжир покращують стан серцево-судинної системи, нормалізують обмінні процеси в організмі та підвищують працездатність.

100 г морської капусти містить 12 мг заліза. Також цей продукт має чимало інших мінералів, які добре впливають на роботу всіх органів і систем організму.

Такі крупи, як гречка і вівсянка також допоможуть підняти гемоглобін. Але в жодному разі не можна їсти гречки з молоком, адже продукти, що містять кальцій, перешкоджають засвоєнню заліза.

Горіхи містять вітаміни А, Е, групи В, магній, калій, кобальт, омега-3 кислоти та рослинний білок. Для підвищення рівня гемоглобіну в крові достатньо з'їдати 5-6 штук в день. Також горіхи чудово зміцнюють імунітет та знімають втому.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
22-10-2018, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 3 669


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.