RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Під забороною: яку поведінку сильна жінка не терпітиме у стосунках

Сильна жінка, яка може постояти за себе і не ховатися за спиною чоловіка – зараз не рідкість. Але бути сильною жінкою в сучасному суспільстві не просто.

Такі жінки відмінно знають, як змусити інших людей поважати їх – перш за все тому, що ні на мить не забувають про те, чого варті самі. Вони ні за що не погодяться на щось менше, ніж вони заслуговують в професійному або особистому житті. А ще – і це, мабуть, найважливіше – вони ні за що не погодяться на погане ставлення з боку свого партнера, і не будуть жертвою токсичних стосунків.

Ось сім типів токсичної поведінки, які, як вважають експерти, сильна жінка ні за що не терпітиме в своїх стосунках:

1. Емоційне насильство.
Фізичне насильство в більшості випадків легко розпізнати за його зовнішніми, і добре видними проявами, але емоційне насильство видно далеко не відразу, і воно розпізнається за маніпулятивними коментарями і контролюючою поведінкою, що веде до сумніву в собі. Жертва емоційного насильства найчастіше може навіть не розуміти, що з нею відбувається, і не сприймати поведінку свого партнера, як насильство.

Вони розвивають у собі компенсаційні механізми заперечення і мінімізації, щоб впоратися зі стресом, і постійно ходять на межі емоційного зриву. Але сильна жінка тому і сильна, що вона завжди розпізнає ознаки емоційного насильства, і ні за що не стане з ним миритися. Вона знає, коли її партнер або навколишні люди поводяться з нею негідно, і тут же вживає заходів для того, щоб це припинити. Вона ні за що не залишиться поруч з партнером, який загрожує її самооцінці, бо знає собі ціну і не готова, щоб про неї витирали ноги.

2. Обмеження в будь-чому.
Як правило, сильні жінки відрізняються однією спільною рисою – свободою духу. І тому вони завжди шукають можливості вчитися чомусь новому, рости над собою і ставати краще (як в особистому, так і в професійному житті). Саме тому жодна сильна жінка ні за що не змириться з партнером, який намагатиметься утримувати її на місці, або не підтримуватиме її і її цілі. Тренер особистісного розвитку Боб Рослер підтверджує це:

"З мого досвіду дійсно чудові і сильні жінки ні за що не будуть миритися із зовнішніми обмеженнями. У них немає часу на тих, хто не готовий докласти зусиль і витратити час, необхідний для того, щоб домогтися успіху. У сильної, незалежної жінки повинна бути можливість розправити свої крила і злетіти, не будучи обмеженою чужими рішеннями".

3. Неповага до себе.
Сильні, впевнені в собі жінки поважають себе і чекають того ж від усіх інших. Саме тому вони знають, де проводити здорові кордони в міжособистісних стосунках. Вони відмінно знають, що вони повинні встановлювати обмеження і окреслювати межі особистого простору, щоб оточуючі не користувалися їх вразливістю, поважали їх потреби, і у них залишалося досить часу на турботу про себе у фізичному або емоційному плані. Ось що пише про це відомий психолог Аманда Гордон, яка цілком підтримує цю ідею:

"Звичайно, для того, щоб окреслити межі свого особистого простору і бути готовою в будь-який момент їх відстоювати, потрібна чимала сила, але вона ж потрібна і для того, щоб не боятися відчувати емоції, сумувати про втрату, втішати друга. На скорботу потрібен час , і це час, який потрібно витратити. Але коли він закінчується, сильна і незалежна жінка закочує рукави і продовжує рухатися вперед, до своєї мети".

4. Наповнення життя непотрібною драмою.
Люди, які обожнюють пліткувати, скаржитися або зображати з себе жертву ніколи не є частиною внутрішнього кола друзів сильної жінки, і вже точно не можуть бути її партнером. Як пише про це тренер особистісного розвитку Келлі Рудольф:

"Вони тримаються подалі від негативних людей, які нескінченно скаржаться, звинувачують і відмовляються самовдосконалюватися. Сильні, незалежні жінки знають про те, що особистісний ріст – це найдієвіший спосіб домогтися впевненості в собі, поваги, любові і здорового, реального уявлення про себе. Адже все це просто необхідно для того, щоб в решті решт досягти своєї мрії!"

Саме тому впевнені в собі, і успішні жінки оточують себе людьми, що мислять позитивно, що беруть на себе відповідальність за своє життя, і які намагаються дивитися на життя переважно зі світлого боку.

5. Створення атмосфери страху.
Хоча сильні жінки зовсім не безстрашні, сильна і незалежна жінка ні за що не дозволить жодному страху встати між нею і її метою. Нізащо! А ще вона не вважає будь-які помилки непрощенними і неприпустимими. Саме тому вона ні за що не стане пов'язувати своє життя з тими, хто наповнює її життя страхом, і вже тим більше – намагається обмежити або зупинити їх за допомогою страху. Тренер лідерських якостей доктор Пем Дентон пише про це наступне:

"Сильна жінка не робить страх перед помилкою частиною свого життя, і не вважає його приводом для того, щоб припинити прагнути до своїх цілей або відмовитися від своїх амбіцій. І, хоча більшість жінок сприймають свої помилки, як особисте приниження (привід для насмішок або падіння в очах інших людей), сильні жінки сприймають помилки, як можливість досягти своєї мети, впоратися з емоціями, отримати цінні знання та побудувати особисті стосунки з іншими людьми. Вони не дозволяють помилкам зупинити її просування вперед".

6. Постійний негатив.
Кожна сильна жінка знає, що у всіх людей, включаючи її саму, є слабкості і негативні риси характеру, тож вони сприймають ці речі, як неминучу частину життя. Але сильна і незалежна жінка не вважає ці слабкості і негативні риси характеру чимось незмінним, завжди намагаючись зробити себе краще, і тверезо оцінювати як себе, так і оточуючих. Також вона намагається помічати нездорові і негативні тенденції в своєму житті, відповідно на них реагуючи (як в інших людях, так і в собі). Вона нетерпима до негативу, і ні за що не дозволить собі стати ні його джерелом, ні метою. Як вважає фахівець з особистих відносин, доктор медицини Роберта Шалер:

"Коли ви просто терпляче не реагуєте на все, що відбувається, ви створюєте в собі напруженість, про яку можете навіть не підозрювати. Напруженість – будь-яка напруженість – це немов тріщина у вашій оболонці, з якої випливає енергія. Намагайтеся дивитися на ваші стосунки чистим, раціональним поглядом. Багатьом жінки з великим потенціалом підрізають крила їх особисті стосунки, а вони при цьому ще й виправдовують і раціоналізують токсичну поведінку".

7. Висміювання їхньої думки, ідей і цінностей.
Сильні жінки знають, чого вони варті, і цінність своєї думки. Звичайно, вони з радістю вислухають думки і ідеї інших людей, оцінивши їх належним чином, і не будуть намагатися применшувати чужі досягнення, аби потішати своє его. Однак доброзичливість сильної жінки не варто приймати за слабкість. Вона знає, хто вона така, чого вартаі на що здатна, і не терпить висміювання і применшення її думки, ідей і цінностей. Наставник по любові до себе і тренер особистісного розвитку Пернілла Лілларос вважає, що:

"Сильна, незалежна жінка ні за що не терпітиме, коли її висміюють, нападають на її честь, або сумніваються в її здібностях. Вона знає свої сильні і слабкі сторони, впевнена в своєму пріоритеті, і їй вже давно нецікаво сперечатися, захищатися і виправдовуватися, особливо перед людьми, що не перебувають в її ближньому колі спілкування".

Якщо ви – леді, яка нетерпимо ставиться до більшої частини, а то і всіх цих видам негативної поведінки, ви можете з усією відповідальністю вважати себе сильною жінкою. Жінка, яка веде себе незалежно і впевнена в собі, показує чудове поєднання краси і жіночності, і вона часто здається стократ привабливішою за будь-яких явних красунь.
Редактор: diana_vataman
17-10-2018, 00:07
Коментарів 0 Переглядів 1 648

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.