Після основного прийому їжі можна вживати солодке, проте у невеликій кількості. Зокрема, коли після обіду організм вимагає підвищити рівень глюкози в крові, варто з'їсти маленький корисний для організму десерт.
Про це розповідає популярна українська дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram, пише 24 канал.
"Через що у нас з'являється відчуття голоду? Найчастіше, через зниженого рівня глюкози в крові. І для того, щоб привести цей показник у норму, організм вимагає ніщо інше, як швидкий вуглевод. І часто в цьому є сенс", – зазначила вона.
Дієтолог відмітила, що овочевий салат, суп або інше корисне основне блюдо сприяє відновленню глюкози. Проте, вона зауважила, що відбувається це далеко не одразу і в період віновлення рівня цукру в крові "так і хочеться з'їсти щось солодке або шкідливе".
"Якщо ви відчуваєте легкий голод або тягу до солодкого після обіду, значить організм вимагає відновити рівень глюкози. Ви можете йому допомогти без шкоди фігурі, якщо з'їсте маленький корисний десерт. Наприклад, це може бути сухофрукт або шматочок чорного шоколаду, але не більше 30 грамів на день", - наголосила Світлана Фус.
За її словами, це дозволить вгамувати почуття голоду до того моменту, поки глюкоза не почне засвоюватися зі складних вуглеводів, що були спожиті в основний прийом їжі.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
14-10-2018, 02:00
0
2 757