RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Без сала й ковбасок: Супрун пояснила, як правильно їсти яйця

Без сала й ковбасок: Супрун пояснила, як правильно їсти яйця

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, наскільки корисні можуть бути яйця, якщо їх споживати правильно.

Про це вона написала в Фейсбуці.

“В списку корисних для здоров‘я продуктів ви неодмінно знайдете яйця. Вони містять практично всі вітаміни, а також залізо, білок та рідкісні корисні жири – наприклад, холін. Яйця корисні для здоров’я очей, шкіри, волосся, печінки та мозку”, - зазначила Супрун.

Вона підтвердила, що не завжди яйця вважались корисним продуктом.

“Війна із холестерином, водночас і з яйцями почалася в 70-ті роки 20 сторіччя. Лікарі та дієтологи вважали, що вони шкідливі через холестерин і радили від них відмовитись або максимально зменшити споживання, аби запобігти серцево-судинним хворобам. Минуло десятки років, і тривалі дослідження спростували міф про шкоду яєць та підвищені ризики серцево-судинних хвороб. В одному з великих досліджень (500 тисяч учасників) люди, які споживали одне яйце на день, мали на 18% менші ризики появи хвороб серця та судин та на 28% ймовірність пережити геморагічний інсульт”, - розповіла Супрун.

За словами глави МОЗ, дійсно, у яйцях є холестерин, але він не робить їх шкідливими, тож їсти яйця можна і треба.

“Холестерин – це один із різновидів жирів. Він потрібен для роботи мозку, вироблення гормонів, функціонування травлення та багатьох інших процесів”, - пояснила вона.

Одне середнє яйце містить близько 186 мг холестерину, що становить 62% рекомендованого добового споживання. Добова норма холестерину може коливатись від 100 до 300 мг в залежності від загальної кількості споживання калорій на день. В основному холестерин міститься в жовтку, а білок – це і є здебільшого протеїн.

Супрун радить, щоб отримати максимальну користь від споживання яєць, Їсти відварені яйця чи яйця пашот, але не смажити їх чи їсти сирими. Важливо також не доповнювати їх шкідливими продуктами, наприклад ковбасками, беконом чи салом.

“Їсти сало можна і навіть треба, але краще – окремо від яєць, і небагато”, - зазначила вона.

Яйця слід комбінувати з іншою здоровою їжею. Супрун рекомендує, аби це був висівковий хліб, зелень, різні овочі, оселедець та олія.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
13-10-2018, 10:11
Коментарів 0 Переглядів 1 440

Теги -

У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.