Розчинну каву, яка дуже зручна в приготуванні, краще не пити. Напій може провокувати проблеми зі здоров'ям через потенційно небезпечні сполуки.
Розрізняють декілька видів розчинної кави, і з них найменш шкідливим є сублімований, передає Medikforum.
Таку каву отримують за допомогою настоювання кавових зерен з подальшим заморожуванням, випаровуванням і зневодненням у вакуумі. Така технологія дозволяє зберегти аромат, колір і смак натуральної кави.
А от в складі порошкової розчинної кави можна виявити додані виробниками ячмінь, цикорій, ароматизатори, барвники та інші речовини.
Медики застерігають, що вживання такої кави може спровокувати збої у роботі шлунково-кишкового тракту, набряк легенів, алергічні реакції та інше.
Гранульована розчинна кава теж є доволі небезпечною. Для отримання гранул порошкова кава обробляється гарячою парою, що майже повністю позбавляє кавові зерна корисних властивостей. А ще в таку каву додають ароматизатори та кавове масло.
Регулярне вживання розчинної кави здатне спричинити гормональний збій, адже напій містить близько сотні різних сполук, шкідливих для здоров'я.
11-10-2018, 02:31
0
1 771