RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Дев'ять хитрощів, які допоможуть подолати осінню нудьгу

Температура повітря знизилась, дерева змінили забарвлення, темрява щоразу раніше огортає вулиці. Осінь готує природу до сну, і люди теж несвідомо змінюють свій ритм. Рівень активності організму зменшується, важко сконцентруватися, мозок почуває себе вразливим, а тіло стомленим і сонним, інформує Ukr.Media.

Рівень активності і настрій тісно пов’язані між собою. Тому дуже важливо в цю пору року знайти способи відновлення енергії, а не лише марно боротися з поганим настроєм. Звичайно, важко сперечатися з ритмами природи, але варто знати декілька хитрощів, які допоможуть провести осінні місяці у хорошій формі.

Більше спіть

Цілком природньо, що організм потребує більше сну в цю пору року. Відсутність сонця зменшує порцію вітаміну D, знижується рівень серотоніну і кортизолу в мозку. Енергійність організму знижується. Потрібно більше часу для перезаряджання тіла. Намагайтесь лягати спати та прокидатись в один і той самий час. Режим допоможе відрегулювати ритми добового сну і покращити його якість.

Прокидайтесь на світанку

Сонце сходить раніше і швидко заходить, ми отримуємо дуже мало сонячного світла. Тобто, чим раніше ви прокидаєтесь щоранку - тим більше вітаміну D зможе отримати ваше тіло, що в свою чергу допоможе підняти рівень кортизолу і серотоніну, а ці гормони забезпечать ясність мозку і хороший настрій.

Пам’ятайте про поживні речовини

Ваше тіло отримує щораз менше поживних речовин, оскільки менше сонячного світла, що забезпечує рівень вітаміну D. Овочі та фрукти, які ви їсте, також менш поживні, тому що вони також отримували менше сонячного світла, або вони недостатньо свіжі, оскільки подорожували з іншого кінця світу до вашого столу. В цей час важливо підібрати правильну дієту, яка б передбачувала якомога більше корисних продуктів. Ви навіть можете приймати вітаміни, але перш ніж це зробити, проконсультуйтеся зі своїм лікарем, щоб переконатися, що вони підходять саме вам.

Живіть у русі

Коли ви відчуваєте сонливість, легко переконати себе, що ви дуже втомились, аби займатися фізичними вправами. Ви повинні боротися з цією млявістю за допомогою руху. Рух допоможе відновити хороше самопочуття. Не потрібно великих фізичних навантажень, якщо вам дійсно важко. Натомість достатньо піти на жваву прогулянку на свіжому повітрі або на заняття йогою.

Мінімізуйте спілкування з екранами

Восени так легко застрягти вдома у смартфоні чи телевізорі, тому що немає настрою для прогулянок в темряві у холодну погоду. Ви повинні боротися з цим почуттям, поступаючи якраз навпаки. Примусьте себе закінчувати роботу вчасно, обмежувати час спілкування з екраном. Встановіть годину для вимкнення смартфона. Ви уникнете розладів сну, які найчастіше зустрічаються восени і взимку, коли ми отримуємо недостатньо сонячного світла для регулювання природного тілесного ритму.

Виділяйте максимум часу для прогулянок

Не зважайте на вітер і дощ, підкоріть погану погоду. Осіннє свіже повітря - це еліксир для легенів, а також хороший засіб для регулювання енергетичних рівнів організму. Не жалійте часу, щоб полюбуватися барвами осені, загорніться у теплий одяг і погода буде подолана. Пам’ятайте завжди, що немає поганої погоди, є лише недоречний одяг.

Створюйте затишок

Осінь - ідеальна пора року, щоб перетворити свій життєвий простір у власне маленьке щасливе місце. Запаліть свічки, покладіть у вазу осінні квіти, спечіть якісь смачні тістечка і приготуйте чашку вашого улюбленого трав'яного чаю. Загорніться у приємну теплу ковдру та візьміть гарну книгу. Це допоможе розслабити ваш розум і поповнити ваше тіло.

Обіймайтесь

Обійми - це один з найприємніших способів підвищення рівня енергії. Фізичний контакт є природним бажанням будь-якої людини, і існує величезна кількість досліджень, що підтверджують його позитивний вплив на ваш настрій та вашу енергію. Організуйте кіновечір з коханою людиною. Обіймайте друзів. Частіше відкривайте обійми своїм дітям. Не уникайте тісних обіймів з вашими домашніми улюбленцями.

Будьте ласкаві до себе

І остання, але дуже важлива порада. Будьте ласкаві до себе. Дозволяйте собі почуватися втомленими. Цілком нормально не бути стовідсотково зайнятим і продуктивним цілодобово в цю пору року. Дайте собі поблажку і дозвольте відпочинок своєму тілу і розуму.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
7-10-2018, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 996


За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!