Вживання однієї-двох стандартних порцій алкоголю більше трьох разів на тиждень збільшує ризик передчасної смерті на 20 відсотків.
Про це заявили вчені Університету Вашингтона у Сент-Луїсі (США), йдеться у прес-релізі на MedicalXpress, пише 24 канал.
Вони проаналізували дані декількох досліджень за участю понад 400 тисяч осіб у віці 18-85 років.
З'ясувалося, що вживання невеликих доз вина трохи зменшувало ризик розвитку серцево-судинних захворювань, але сприяло виникненню раку, що збільшувало ймовірність передчасної смерті.
Збільшення смертності значніше зросло для літніх людей у віці 75 років, ніж для 25-річних. Окрім того, прийом алкоголю сприяє потраплянню у кров бактерій з кишечника.
Помірне вживання вина можна рекомендувати лише тим, хто схильний до серцево-судинних захворювань і має низький шанс розвитку злоякісних пухлин.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
6-10-2018, 01:45
0
884