Часник має багато цілющих властивостей, зокрема, зміцнює імунну та серцево-судинну системи. Та деяким людям його не варто вживати, щоб уникнути загострення хронічних захворювань.
Медики радять не їсти часник при захворюваннях шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунка, панкреатит, холецистит), при каменях в жовчному міхурі і якщо вас турбує печінка, передає 24apteka.
Не можна їсти часник також при діареї, оскільки він загострює запальні процеси у кишечнику. Часник містить хімічні речовини, які можуть подразнювати слизові оболонки очей. Тож продукт протипоказаний і людям з захворюваннями очей.
Часник має властивість знижувати кров'яний тиск, що може значно погіршити самопочуття у людей, які страждають на гіпотонію.