RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вчені назвали речі і продукти, що сприяють передчасному старінню

Фахівці різних областей дослідження провели експеримент, щоб дізнатися, що прискорює процеси старіння в організмі людини. Вони прийшли до висновку, що поганий стан навколишнього середовища, шкідливі звички, ультрафіолетове випромінювання, солодка і жирна їжа - не є єдиними чинниками. Є інші продукти і речі, які можуть здатися нешкідливими для неозброєного ока, але в той же час сприяють передчасному зносу тіла, інформує Ukr.Media, пише molbuk.ua.

М'ясо на грилі

Експерти вважають, що м'ясо, приготоване на грилі, по впливу на організм людини, може бути схожим з газами у вихлопних трубах. Перероблене м'ясо містить канцерогенні речовини. З-за цих продуктів руйнується колаген, який відповідає за еластичність шкіри та збереження молодості.

Рослинні олії

Для обробки рослинних масел (соняшнику, кукурудзи, ріпаку, сої або бавовни) часто використовуються спеціальні хімічні розчинники. В результаті цього виходить продукт, при якому поліненасичені жири зазнають структурні зміни. Споживання цього масла призводить до окислювальних і запальних процесів в організмі, що сприяє руйнуванню клітинних мембран і, отже, прискорення старіння. Краще вибирати ці типи масел у виробників хорошої репутації або, у якості альтернативи, робити ставку на оливкову олію або кокосове масло, а також масло авокадо.

Фруктоза і агава

Фруктоза, в тому числі популярний сироп агави, виготовлений на ній, часто використовується в якості альтернативного підсолоджувача. Поглинаючи ці типи продуктів, симптоми передчасного старіння починають виявлятися більш чітко. По-перше, фруктоза засвоюється в печінці, де продукти її переробки в майбутньому використовуються для жирових відкладень. У другому випадку колаген руйнується. Шкіра стає менш еластичною і зморшкуватою.

Продукти на основі кукурудзи

Продукти на основі кукурудзи також містять фруктозу. На додаток до цього, кукурудза містить погане співвідношення між омега-3 і омега-6 жирними кислотами, що може мати негативні наслідки. Таким чином, в організмі виконуються процеси глікації та окислення, які сприяють прискоренню процесу старіння.

Спеції

Передбачається, що пряна їжа прискорює обмін речовин. І багато натуральних спецій містять потужні антиоксиданти, які запобігають старінню. Використовуючи ці продукти необхідно вживати заходи обережності, споживаючи їх в помірних кількостях, щоб не прискорити процес старіння. Часте споживання пряних продуктів сприяє розширенню кровоносних судин і, як результат, з'являються почервоніння, які видно на шкірі.

Молоко

Лактоза в молоці є одним з найбільш поширених елементів, що викликають непереносимість. Тіло, особливо протягом багатьох років, не може повністю впоратися з його поглинанням. В результаті часте споживання молока і молочних продуктів, у тому числі йогурту, вершків та сиру, проявляється на обличчі: опухлі повіки, кола під очима, плями на шкірі.

Страви, які підпалюються (фламбування)

"Flambеing" - захоплюючий і вишуканий спосіб приготувати їжу, підливаючи в процесі алкогольні напої. До цього способу часто вдаються і на домашній кухні, а не тільки в ресторанах. Тим не менш, алкоголь, в якій смажаться фрукти, м'ясо або овочі, залишається у страві в досить високій концентрації, що мало відрізняється від його чистого споживання. Внаслідок цього процеси окислення прискорюються, клітини тіла пошкоджуються і старіння осідає.

Освітлення


Тип освітлення також впливає на процес старіння. Порівняно з так званим жовтим світлом, білий пригнічує утворення мелатоніну, відповідального за біоритми, крім наявності антиоксидантних властивостей.

Радіатори і нагрівачі

Оптимальна вологість у приміщенні складає приблизно 55%. Але коли працюють радіатори, системи центрального опалення, вона може зменшитися на кілька десятків відсотків. Повітря стає сухим, від чого страждає шкіра. Ось чому варто використовувати зволожувачі та іонізатори повітря поряд з радіаторами.

Мийні засоби

Не секрет, що руки можуть виявити вік. Тому ваша турбота дуже важлива в боротьбі зі старінням. Не варто обмежуватися делікатними миючими засобами. Незважаючи на гарантії виробників, більшість цих продуктів містять речовини, шкідливі для шкіри. Вони сприяють появі ознак передчасного старіння. Тому в контакті з цим типом продукту краще одягати захисні рукавички.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
23-09-2018, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 565


За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!