Пасльонові — це особлива група рослин, яка включає в себе більше 2000 видів. Це одні з найбільш популярних продуктів нашого харчування, передає molbuk.ua з посиланням на Ukr.Media.
До цього сімейства ставляться помідори, картопля, всі види перцю і баклажани .
Чорниця, ягоди годжі і індійський женьшень не відносяться до пасльоновим, але містять ті ж алкалоїди, які викликають запалення.
Пасльонові викликають запалення, тому що містять конкретну хімічну речовину, відома як соланін.
Дослідники вважають, що соланін може дратувати шлунково-кишковий тракт. Коли це речовина всмоктується в кров, це може призвести до руйнування переносять кисень червоних кров'яних клітин.
Соланін не розчиняється у воді і не руйнується при приготуванні їжі. Всередині організму виділяється альфа-соланін, який класифікується як нейротоксин.
Цікаво, що більшість "продуктів", які містять альфа-соланін, також містять, щонайменше, 5 інших нейротоксинів, включаючи атропін і нікотин.
Також одне з основних захворювань, приписуване пасльоновим — артрит.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
6-09-2018, 00:45
0
5 995