Які солодощі зменшують ризик хвороб серця: відповідь вчених

новини
1 480
0
Які солодощі зменшують ризик хвороб серця: відповідь вчених

Шоколад може бути не тільки "забороненою насолодою", але й приносити користь здоров'ю, зокрема, серцево-судинній системі.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Daily Mail, пише molbuk.ua.

Вчені запевняють, що помірковане споживання шоколаду (не більше трьох плиток на місяць) скорочує ризик серцево-судинних захворювань на 13 %.

Природні фенольні сполуки флавоноїди, що містяться у шоколаді, покращують стан судин та зменшують запалення.

Але не варто ним зловживати, адже складові шоколаду, зокрема, цукор та жир, більше шкодять, ніж допомагають. У людей, що споживають шоколад щоденно, ризик серцевих захворювань зростає на 17%.

"Я вважаю, шоколад важливим джерелом флавоноїдів, які зменшують запалення та збільшують "корисний" холестерол", - зазначив провідний дослідник, доктор Чайякріт Кріттанавонг з Нью-Йорка.

На його думку, найбільш корисним є чорний шоколад, адже він містить найбільше флавоноїдів та найменше цукру.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.