Шоколад може бути не тільки "забороненою насолодою", але й приносити користь здоров'ю, зокрема, серцево-судинній системі.
Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Daily Mail, пише molbuk.ua.
Вчені запевняють, що помірковане споживання шоколаду (не більше трьох плиток на місяць) скорочує ризик серцево-судинних захворювань на 13 %.
Природні фенольні сполуки флавоноїди, що містяться у шоколаді, покращують стан судин та зменшують запалення.
Але не варто ним зловживати, адже складові шоколаду, зокрема, цукор та жир, більше шкодять, ніж допомагають. У людей, що споживають шоколад щоденно, ризик серцевих захворювань зростає на 17%.
"Я вважаю, шоколад важливим джерелом флавоноїдів, які зменшують запалення та збільшують "корисний" холестерол", - зазначив провідний дослідник, доктор Чайякріт Кріттанавонг з Нью-Йорка.
На його думку, найбільш корисним є чорний шоколад, адже він містить найбільше флавоноїдів та найменше цукру.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
3-09-2018, 00:05
0
1 399