Помідори є одними з найкорисніших овочів, адже містять багато клітковини, вітамінів, мінеральних речовин та антиоксидантів. Та в сезон томатів декому все ж варто утриматися від вживання цього продукту.
1. Як передає 24 канал з посиланням на 24apteka, помідори протипоказані людям, які страждають від гастриту, гострого панкреатиту, мають підвищену кислотність та виразку шлунка, пише molbuk.ua.
2. Оскільки помідори мають сильним жовчогінну дію, їх не можна їсти при наявності каменів у жовчному міхурі.
3. Людям, схильним до алергічних реакцій, варто обережно їсти червоний овоч.
4. Підвищення в організмі концентрації щавлевої кислоти, яка міститься у помідорах, може спричинити сильні болі і нашкодити людям з хворими суглобами.
5. При захворюваннях серцево-судинної системи, особливо при гіпертонії, через високий вміст солі протипоказані мариновані помідори.
Аби не виникало проблем з травленням, помідори не варто поєднувати з м'ясом, рибою, хлібом і яйцями. А також не варто запивати трапезу томатним соком.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
2-09-2018, 00:05
0
6 725