Кетчуп запобігає розвитку раку. Усе завдяки високій концентрації антиоксидантів, які благотворно впливають на мікрофлору кишечнику і захищають від пошкодження клітини організму.
Свіжі помідори таким ефектом не володіють. Усе тому, що кількість антиоксидантів у них замала: концентрація цих речовин стрімко зростає саме після термічної обробки, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на відоме британське видання Daily Mirror, пише molbuk.ua.
Як показало дослідження іспанських вчених, наявний у кетчупі антиоксидант уповільнює розповсюдження ракових клітин і призводить зрештою до їхньої загибелі.
Наразі науковці ще планують провести додаткові дослідження. Якщо все пройде успішно, томатні соуси почнуть рекомендувати для профілактики раку шлунку.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
30-08-2018, 00:23
0
1 222