Артеріальний тиск, коли він безконтрольно може підвищитися в будь-який момент, заважає жити. Це – поширена проблема у людей в розвинених країнах світу.
Гіпертонія є досить небезпечним захворюванням, адже вона збільшує ризик інсульту, а також підвищує небезпеку інфаркту. Тому хворобу не можна запускати, передає molbuk.ua на 24 канал.
Вчені з США провели дослідження, результати якого опублікували в журналі American Journal of Hypertension, пише Express.
Вони довели, що систолічний та діастолічний тиск знижує оливкова олія.
Мова йде не тільки про додавання цього інгредієнта в салати та інші страви, а й про те, щоб почати готувати на оливковій олії. Експерти при цьому закликають не використовувати вершкове масло чи соняшникову олію.
Дієтологи радять гіпертонікам зменшити вміст солі в раціоні для того, щоб в організмі не накопичувався натрій, який збільшує тиск.
Людям з високим тиском радять перейти на дієту, яка обмежує кількість жиру. Натомість їм корисно вживати свіжі фрукти та овочі.
Гіпертонікам необхідно обмежити себе у вживанні кофеїну та алкоголю.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
27-08-2018, 00:23
0
1 578