Без сумніву, у кожної господині є свій рецепт квашення огірків. І в кожної свої секрети, як зробити так, щоб огірки були твердими, смачними і довше зберігалися, передає molbuk.ua з посиланням на Порадник.
Пропонуємо рецепт із ще одним "секретним компонентом" – горілкою.
Інгредієнти:
На трилітрову банку огірків:свіжі огірки;
кріп (стебла та суцвіття);
3-4 зубки часнику;
корінь хрону;
4-5 листків дуба;
2 столові ложки горілки;
3 столові ложки солі;
вода.
Приготування:На дно банки кладемо кріп, корінь хрону, дубове листя, порізані зубки часнику.
Помиті огірки, не обрізаючи кінчиків, викладаємо у банку.
Залити огірки некип’яченою холодною (бажано джерельною або з колодязя) водою. Усю воду злити у посудину (таким чином ми відміряли необхідну кількість води).
3-4 ложки води відібрати і вилити (щоб, коли додамо сіль і горілку, розсол помістився у банку).
У посудину з водою додати сіль, розчинити її і залити цим розсолом огірки.
Зверху влити горілку і закрити банки капроновими кришками.
Винести у холодне місце.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram