Квашені огірочки на зиму: простий рецепт із «секретним» інгредієнтом

новини
26 946
0
Квашені огірочки на зиму: простий рецепт із «секретним» інгредієнтом

Без сумніву, у кожної господині є свій рецепт квашення огірків. І в кожної свої секрети, як зробити так, щоб огірки були твердими, смачними і довше зберігалися, передає molbuk.ua з посиланням на Порадник.

Пропонуємо рецепт із ще одним "секретним компонентом" – горілкою.

Інгредієнти:

На трилітрову банку огірків:

свіжі огірки;
кріп (стебла та суцвіття);
3-4 зубки часнику;
корінь хрону;
4-5 листків дуба;
2 столові ложки горілки;
3 столові ложки солі;
вода.

Приготування:


На дно банки кладемо кріп, корінь хрону, дубове листя, порізані зубки часнику.

Помиті огірки, не обрізаючи кінчиків, викладаємо у банку.

Залити огірки некип’яченою холодною (бажано джерельною або з колодязя) водою. Усю воду злити у посудину (таким чином ми відміряли необхідну кількість води).

3-4 ложки води відібрати і вилити (щоб, коли додамо сіль і горілку, розсол помістився у банку).

У посудину з водою додати сіль, розчинити її і залити цим розсолом огірки.

Зверху влити горілку і закрити банки капроновими кришками.

Винести у холодне місце.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують