Іноді робота забирає стільки сил і часу, що приготування їжі здається нереальним завданням. Щоб усе встигнути, доводиться недосипати або ж годувати дітей напівфабрикатами.
Gazeta.ua пропонує 5 порад, які допоможуть уникнути обох небажаних варіантів і заощадити час, пише molbuk.ua.
1. Улюблений сніданок кожен деньЯкщо сніданок смачний і збалансований, він не набридає. Часто навіть зірки зізнаються, що протягом багатьох років снідають одним і тим же блюдом. Що б придумати для дітей смачного і корисного? Можна запропонувати їм на сніданок пластівці з йогуртом, солодкі хлібці зі злаками й сухофруктами і чай. А на вихідні, звичайно, можна погодувати діточок чимось іншим – оладками, яєшнею з беконом чи сирниками.
2. Основну їжу готуйте в неділюЯкщо немає можливості готувати кожен день, постарайтеся приготувати якомога більше їжі в неділю. Наприклад, зваріть велику каструлю борщу, зробіть плов, сирну запіканку або котлети. А каші можна готувати безпосередньо перед прийомом їжі. Це не займатиме багато часу.
3. ПерекусиЩоб перекушування були корисними, нехай у вас на столі завжди лежать горішки, сухофрукти, яблука і банани.
4. Пакуйте обіди заздалегідьЯкщо ваші діти і чоловік беруть на навчання чи роботу обіди, пакуйте їх з вечора. Цим ви заощадите багато часу вранці.
5. Ідеї на вечерюНе потрібно занадто морочитися з вечерею, тим більше, затягувати з ним до самої ночі. Приготувати її можна і за півгодини. Головне, щоб частина інгредієнтів була готова заздалегідь. Наприклад, якщо ви на вихідних запекли філе індички, можете вечорами робити порційний салат з м'ясом, листям салату, овочами (морквою, селерою, помідорами) і сиром. Або швиденько відварити або стушкувати брокколі, стручкову квасолю, моркву, і подати такий смачний вітамінний гарнір до м'яса. До того ж, завжди можна відварити картоплю.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
11-08-2018, 00:28
0
1 370