Хімічні речовини, які використовують при приготуванні м'ясних продуктів, підвищують ризик розвитку маніакального синдрому.
90% великих українських виробників м'яса використовують на фермах під час вирощування тварин шкідливі антибіотики, які руйнують організм людини.
Та вчені Університету Джонса Хопкінса у США з'ясували ще одну небезпеку м'яса, передає MedicalXpress.
Вони проаналізували зібрані протягом 10 років дані про стан здоров'я та дієт 1101 людини у віці від 18 до 65 років, які були здоровими або страждали від психічних захворювань.
Пацієнти з маніакальним синдромом у 3,5 раза частіше вживали в їжу м'ясо, ніж добровольці без розладів.
Окрім того, через часте споживання м'ясних продуктів розвивались біполярні розлади, шизоаффективний психоз (симптоми шизофренії і афективного розладу) та депресія.
Також вчені провели експерименти на щурах, яких годували консервованими м'ясопродуктами. Досліди показали, що нітрати, які містяться у цих продуктах, протягом всього 2 тижнів експериментів спричинили у тварин гіперактивність, характерну для маніакального синдрому.
21-07-2018, 00:11
0
1 264