Як правильно обирати та готувати м'ясо: прості поради

новини / Життя
2 065
0
Як правильно обирати та готувати м'ясо: прості поради


М'ясо у спеку потрібно ретельніше обирати та готувати, адже при неправильному зберіганні люди можуть купити вже зіпсутий продукт.

Щоб запобігти харчовому отруєнню необхідно дотримувати декількох правил, пише "Сегодня".

У супермаркеті обирайте м'ясо та птицю, які є у задній частині холодильника, вони найбільш холодні. Обов’язково перевірте термін придатності, який вказується на упаковуванні. Щоб сік м'яса не забруднив інші продукти добре загорніть продукт у поліетиленовий пакет.

Якщо плануєте готувати м'ясо впродовж декількох днів – поставте у холодильник. Якщо ні – поставте його у морозильну камеру.

Щоб не поширювати брудні бактерії, добре мийте руки, ножі, посуд та обробну дошку. Останню потрібно окремо купувати для м’яса. Перед приготуванням не мийте м'ясо у воді, адже вода розносить мікроби по кухні. Єдине, що може вбити бактерії – це тепло.

Для сирого та приготованого м’яса використовуйте окремі тарілки.

Не куштуйте недосмажене м'ясо, оскільки воно піддає ризику зараження бактеріями, тому обов'язково доводьте м'ясо до безпечної температури. Для цього використовуйте термометри. Більшість бактерій гинуть при 60-82°C.

Не готуйте та не вживайте м'ясо, якщо ви не впевнені у правильності його зберігання. Якщо цей продукт залишили на дві або більше годин при кімнатній температурі, а у спеку – не більше як годину, то одразу ж викидайте його.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.