Чи безпечно їсти кавуни, які з'явилися на українському ринку: відповідь експерта

новини / Здоров'я
2 613
0
Чи безпечно їсти кавуни, які з'явилися на українському ринку: відповідь експерта


В Україні кавуни почали з'являтися на прилавках супермаркетів ще з середини червня, хоча сезон їхнього продажу припадає на серпень. Через це у покупців виникає недовіра до якості та нітратності баштанних, адже існує ризик отруїтися.

Як розповіла агроном Наталія Стародубець у коментарі "ТСН", кавуни, які уже надійшли у продаж, висіюють наприкінці квітня та у травні під плівкою, тому до кінця червня вони вже повністю достигають і готові до вживання.

За словами експертки, "надзвичайної хімії" у баштанних не міститься, бо і без неї також можливо вирощувати якісний продукт. Агроном додала, що під плівковим укриттям зберігається висока вологість, що дає рослинам можливість не засохнути та проростати.

Також зазначається, що кавуни на продаж постачають з Херсонської, Одеської та Миколаївської областей, а з-за кордону їх майже не привозять.

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
[xfgiven_reclama][/xfgiven_reclama]

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують