Європейські лікарі надають лише кілька рекомендацій щодо харчування, яке може забезпечити мінімальний ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Перш за все, людина повинна харчуватися різноманітно, пише "ЖивиАктивно".
Варто дотримуватися такого споживання їжі, щоб підтримувати ідеальну масу тіла.
Обов’язково потрібно включити у раціон такі продукти: овочі і фрукти, хліб грубого помелу, знежирені молочні продукти, нежирні сорти м’яса. Жирна риба та омега-3 жирні кислоти мають найбільше захисних властивостей.
Добова норма вживання солі – не більше, ніж 5 грамів.
Загальне споживання насичених жирів не повинно перевищувати 1/3 від загальної кількості жирів, тобто до 30% калорійності їжі.
Якщо ж людина дотримується низькокалорійної діти, то насичені жири варто замінити складними вуглеводами, моно- і поліненасиченими жирами рослинного походження.
12-06-2018, 00:01
0
1 464