Ті люди, які споживають більше продуктів у природному сирому вигляді, мають вищий рівень психічного благополуччя.
Такого висновку дійшли новозеландські вчені з Університету Отаго, передає Independent.
Вони проведи дослідження, під час якого проаналізували стан психічного і фізичного здоров'я осіб віком від 18 до 25 років. Також науковці враховували уподобання добровольців у їжі, їхній рівень фізичної активності та соціально-економічний статус
З'ясувалося, що люди, які споживають більше продуктів у природному сирому вигляді, не страждають так від занепокоєння, ніж ті, що споживають продукти у вареному вигляді.
Результати нашого дослідження показують, що слід звернути особливу увагу на позитивний вплив необроблених продуктів на психічне благополуччя,– зазначили науковці.
В результаті досліджень вчені назвали десять продуктів, які найбільше споживали люди з найвищим рівнем психічного благополуччя.
У перелік увійшли свіжі ягоди, огірки, ківі, морква, банани, яблука, цитрусові, листова зелень темного кольору, грейпфрут та салат.
Особливий акцент науковці зробили на грибах, селері, капусті, помідорах і червоній цибулі.
11-05-2018, 00:07
0
1 116