Помідори можуть стати небезпечними, якщо зберігати їх при температурі, вище 20 градусів. Таким овочем в спеку можна отруїтись.
В спеку джерелом отруєння часто стають зовсім безпечні, на перший погляд, овочі і фрукти, передає "Країна здоров'я".
З потеплінням активно стартують пікніки та пляжний сезон. Та фахівці застерігають – у спеку вкрай небезпечно брати з собою на пікнік помідори, якщо ви не плануєте їх з'їсти одразу по приїзду на природу.
Текстура помідора доволі ніжна, тож бактерії дуже легко проникають через пошкоджену шкіру у ці плоди. А це безпосередньо може загрожувати серйозним отруєнням, спричиненим сальмонелою, норовірусами та іншими бактеріями.
Тож коли купуєте помідори – важливо обирати плоди з повністю цілою шкіркою. Перестиглі томати та ті, які тріснули – можна вживати виключно у складі готових (варених, тушкованих або смажених) страв.
Медики також наголошують, що у спеку небезпечно брати з собою майже будь-які овочі, фрукти і ягоди з м'якою текстурою.
Зокрема, черешня всього лише через 3-4 години може покритися грибковим нальотом, а трохи придавлена слива теж вже матиме в собі небезпечні бактерії.
До слова, "ворогом" кишківника у спеку є молочна продукція, яка може заподіяти чималої шкоди організму. Особливу загрозу становить морозиво.
7-05-2018, 00:00
0
1 380