RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У спеку вкрай небезпечно брати з собою помідори: пояснення медиків


Помідори можуть стати небезпечними, якщо зберігати їх при температурі, вище 20 градусів. Таким овочем в спеку можна отруїтись.

В спеку джерелом отруєння часто стають зовсім безпечні, на перший погляд, овочі і фрукти, передає "Країна здоров'я".

З потеплінням активно стартують пікніки та пляжний сезон. Та фахівці застерігають – у спеку вкрай небезпечно брати з собою на пікнік помідори, якщо ви не плануєте їх з'їсти одразу по приїзду на природу.

Текстура помідора доволі ніжна, тож бактерії дуже легко проникають через пошкоджену шкіру у ці плоди. А це безпосередньо може загрожувати серйозним отруєнням, спричиненим сальмонелою, норовірусами та іншими бактеріями.

Тож коли купуєте помідори – важливо обирати плоди з повністю цілою шкіркою. Перестиглі томати та ті, які тріснули – можна вживати виключно у складі готових (варених, тушкованих або смажених) страв.

Медики також наголошують, що у спеку небезпечно брати з собою майже будь-які овочі, фрукти і ягоди з м'якою текстурою.

Зокрема, черешня всього лише через 3-4 години може покритися грибковим нальотом, а трохи придавлена слива теж вже матиме в собі небезпечні бактерії.

До слова, "ворогом" кишківника у спеку є молочна продукція, яка може заподіяти чималої шкоди організму. Особливу загрозу становить морозиво.

Редактор: diana_vataman
7-05-2018, 00:00
Коментарів 0 Переглядів 1 404


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.