Риб’ячий жир позитивно впливає на роботу головного мозку. Його вживання може запобігти розвитку посттравматичного стресового розладу.
Таку заяву зробили фахівці з Університету Джона Хопкінса, передає Ukrhealth. А все тому, що у складі риб’ячого жиру міститься багато омега-3 та вітамінів A і D.
Як відомо, омега-3 поліненасичені жирні кислоти відмінно відновлюють пошкоджені клітини головного мозку, які постраждали після стресових подій.
Окрім того, омега-3 допомагає зменшити рівень холестерину у крові, а це неабиякий "плюс" для серцево-судинної системи. А ще омега-3 поліненасичені жирні кислоти допоможуть покращити стан шкіри і відновити міцність волосся та нігтів.
Щоб отримати необхідну кількість омега-3 та 6 жирних кислот, варто споживати дві порції риби на тиждень, або ж риб'ячий жир в капсулах. Жирні кислоти містить скумбрія, сардини, лосось, оселедець, тунець та форель.
Медики наголошують, що кількість риб’ячого жиру не повинна перевищувати 3 грамів на день.
До слова, міжнародна група науковців під керівництвом іспанського університету Гранади заявили, що тривале вживання в їжу соняшникової олії або риб'ячого жиру може привести до запальних процесів у печінці.
2-05-2018, 00:19
0
2 015