RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Чому редиска має бути на вашій тарілці

Чому редиска має бути на вашій тарілці

Корисні властивості редиски просто приголомшливі: вона є прекрасним джерелом вітаміну С, містить речовини, що убивають хвороботворні мікроорганізми, а також низько калорійна.

Як розповіла персональний шеф-кухар Кеті Сіммонс для Women's Health, редиска додає до страв пряний смак та приємний хрускіт.

Що приготувати з редискою
Різні сорти редиски найкраще готувати різними унікальними способами, говорить Сіммонс. Ось що робити з найпоширенішими видами редиски:

Редиска "Вишневий сад"

Ця маленька кругла червона редиска є найпоширенішою, ви точно знайдете її в більшості супермаркетів. Наріжте плоди тонким шматочками і додайте до салатів, бутербродів або бургерів.

Також з цієї редиски можна зробити чипси і подавати з хумусом чи іншими соусами.

Це уже довші та овальні плоди редиски, вони м'які та хрусткі. Сіммонс рекомендує їх запікати, потім додавати до салатів або їсти як легку закуску. Для запікання розкладіть нарізану на деко, посоліт, поперчіть, збризніть оливковою олією і відправте у розігріту духовку на кілька хвилин.

"Це гарний вид, якщо ви не хочете гострого", – каже Сіммонс про довгу біло редиску.

Крім того, завдяки своїй формі її легко вирізати. Цей сорт добре додавати до бульйонів та супів.

Чорна іспанська редиска

Оскільки такий сорт дуже пряний, чорні редиски краще маринувати, говорить Сіммонс.

Візьміть близько 40-50 промитих редисок, складіть у велику ємкість, додайте півтори склянки води, одну столову ложку білого оцту, дві столові ложки медового або кленового сиропу, дві столові ложки оливкової олії, а також солі та перцю. Доведіть до кипіння і кип'ятіть протягом 10-15 хвилин, поки редиски не будуть готовими. Використовуйте до салатів або до страв для пряного присмаку.

Чорна редиска

Як вибрати редиску
Вибирайте редиски із зеленню; листя має виглядати здоровим і свіжим. Самі редиски мають бути без пошкоджень, яскраві, без цвілі.

Редактор: diana_vataman
21-04-2018, 00:42
Коментарів 0 Переглядів 1 762


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.