RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чому редиска має бути на вашій тарілці

Корисні властивості редиски просто приголомшливі: вона є прекрасним джерелом вітаміну С, містить речовини, що убивають хвороботворні мікроорганізми, а також низько калорійна.

Як розповіла персональний шеф-кухар Кеті Сіммонс для Women's Health, редиска додає до страв пряний смак та приємний хрускіт.

Що приготувати з редискою
Різні сорти редиски найкраще готувати різними унікальними способами, говорить Сіммонс. Ось що робити з найпоширенішими видами редиски:

Редиска "Вишневий сад"

Ця маленька кругла червона редиска є найпоширенішою, ви точно знайдете її в більшості супермаркетів. Наріжте плоди тонким шматочками і додайте до салатів, бутербродів або бургерів.

Також з цієї редиски можна зробити чипси і подавати з хумусом чи іншими соусами.

Це уже довші та овальні плоди редиски, вони м'які та хрусткі. Сіммонс рекомендує їх запікати, потім додавати до салатів або їсти як легку закуску. Для запікання розкладіть нарізану на деко, посоліт, поперчіть, збризніть оливковою олією і відправте у розігріту духовку на кілька хвилин.

"Це гарний вид, якщо ви не хочете гострого", – каже Сіммонс про довгу біло редиску.

Крім того, завдяки своїй формі її легко вирізати. Цей сорт добре додавати до бульйонів та супів.

Чорна іспанська редиска

Оскільки такий сорт дуже пряний, чорні редиски краще маринувати, говорить Сіммонс.

Візьміть близько 40-50 промитих редисок, складіть у велику ємкість, додайте півтори склянки води, одну столову ложку білого оцту, дві столові ложки медового або кленового сиропу, дві столові ложки оливкової олії, а також солі та перцю. Доведіть до кипіння і кип'ятіть протягом 10-15 хвилин, поки редиски не будуть готовими. Використовуйте до салатів або до страв для пряного присмаку.

Чорна редиска

Як вибрати редиску
Вибирайте редиски із зеленню; листя має виглядати здоровим і свіжим. Самі редиски мають бути без пошкоджень, яскраві, без цвілі.

Редактор: diana_vataman
21-04-2018, 00:42
Коментарів 0 Переглядів 1 779


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.