RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Чому їжа з миски є смачнішою, ніж з тарілки: пояснення психолога

Ми часто не задумуємось, як їжа, яку ми любимо "красти" з миски є смачнішою, ніж та, яку нам подадуть на тарілці. А цьому слугує ряд цікавих причин.

На думку оксфордського професора Чарльза Спенса, смак їжі залежить від того, як ми її сприймаємо. Тут важливо враховувати і посуд, з якого людина їсть, і освітлення, і музика, і столові прибори.

Але якщо людина бере миску з їжею, то у неї виникають очікування ситної і здорової їжі, тому що мозок сприймає велику об’ємну посудину з їжею більш приємною, поживною та ароматною. Крім того, професор стверджує, що їжа з миски пов'язана з відчуттям інтимності.

А от їжа з тарілки сковує людину, оскільки вона повинна переживати, чи правильно тримає прибори, чи можна піднімати тарілку і тому подібні речі. В той час як їжа з миски дає можливість відмовитися від цих обмежень і просто насолоджуватися стравою.

"Так чи інакше, я думаю, що це один з найдавніших способів прийому їжі. Сьогодні багато хто з нас намагаються знайти комфорт і харчуватися по-справжньому поживно", – додав кулінарний директор мережі Dig Inn Меттью Вайнгартен.
Редактор: diana_vataman
16-04-2018, 00:55
Коментарів 0 Переглядів 3 188

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.