RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Від Франції до Індії: що готують на сніданок у різних країнах світу

Від Франції до Індії: що готують на сніданок у різних країнах світу


У кожній країні є свої традиції у приготуванні їжі зранку. Тому часто люди обирають особливий сніданок, який звичний для їхньої держави.

Як відомо, сніданок повинен не тільки бути поживним та смачним, але піднімати настрій людині. Тому психологи радять додавати до їжі барвисті інгредієнти: зелень, овочі чи фрукти. Цю рекомендацію використовують у різних куточках світу.

Шакшука – яєчня по-ізраїльськи
Традиційною стравою сніданку для ізраїльтян є шакшука. Це яєчня, просмажена в томатному соусі з перцем та цибулею. Однак до шакшуки часто додають й інші інгредієнти, які є в домі. Зокрема, гриби, сир, базилік, перець чилі, свіжі помідори. В Ізраїлі щодо цієї страви є неписане правило – додавати улюблені продукти, що є в холодильнику, однак зберегти апетитність яєчні.

Сніданок у Стамбулі
У Туреччині на сніданок часто обирають продуктове асорті – сир, м'ясо, яйце, оливки, горіхи, йогурт, овочі, фрукти, джем. Такий непоєднаний набір все ж створює єдиний "ансамбль", бо кожен за столом обере для себе улюблений продукт. І навіть якщо людина трішки скуштує все, що у Туреччині подають на сніданок, таке поєднання не зашкодить шлунку.

Вівсяна каша по-ісландськи
В Ісландії звичайну вівсяну кашу подають по-особливому. До страви додають насіння, фрукти чи ягоди. Часто до вівсянки ісландці вливають риб'ячий жир, щоб додати корисності ранковій їжі.

Насі Лемак – сніданок в Малайзії
Малайзійці часто на сніданок готують традиційну страву насі Лемак. Це зварений рис на коксовому молоці, який має неймовірно ніжний смак. Гарнір доповнюють анчоусами, смаженим арахісом, свіжим огірком та звареним яйцем.

Умпа – традиційна страва в Індії
Якщо в Україні діти не часто полюбляють їсти манну кашу, то в Індії з цієї крупи варять умпу, від якої в захваті всі. Для приготування страви обсмажують овочі (цибулю, моркву, помідор, капусту, тощо), додавши до них гірчицю та лавровий лист, арахіс, часник, імбир і каррі. У суміш всипають манку, яку добре обсмажують на пательні. Вкінці індійські господині заливають страву кип'яченою водою і доварюють крупу на маленькому вогні.

Сніданок у Великобританії
Для британського сніданку потрібно все, що знайдеться в холодильнику – сосиски, бекон, яйця, овочі та гриби. Все потрібно засмажити на пательні та викласти на тарілку. Страву британці поливають консервованою квасолею.

Легкий сніданок у Франції
Французька легкість сніданку не порівняється з ніяким іншим. Хрусткий круасан з шоколадом та запашна кава з молоком – ось ідеальне поєднання продуктів зранку. Апетитно, натхненно і легко – так, як і живе найромантичніша нація світу.

Сніданок іспанців
Тости із томатами – такому сніданку надають перевагу іспанці. Підсушений хліб вони щедро натирають часником, додають м'якоть помідора та сир. багато іспанців також додають до страви хамон і апельсин. Тости поливають оливковою олією.

Редактор: diana_vataman
3-04-2018, 00:14
Коментарів 0 Переглядів 2 049


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.