RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Чому корисна броколі і як її готувати

Чому корисна броколі і як її готувати

Варто дізнатися, чим саме є корисним цей зелений овоч і як його варто готувати, щоб отримати в результаті смачні і корисні страви.

Броколі – це один із різновидів капусти, який відрізняється незвичайною формою і яскравим зеленим кольором. Цей овоч багатий на вітаміни і мінерали, серед яких вітаміни А, В9, К, С, а також калій, фосфор, залізо, кальцій і магній. За кількістю кальцію броколі не поступається навіть молоку, а також містить добову норму вітаміну С!

Капуста броколі неймовірно корисна людям, які страждають від серцево-судинних захворювань. Також овоч допомагає виводити холестерин з організму, зміцнює стінки судин і служить для профілактики інфарктів та інсультів. Відомо, що броколі стабілізує роботу кишечника і очищає його, нормалізує виділення жовчі, роботу жовчного міхура і печінки.

Справжнім порятунком броколі стане і для людей, які хворіють на цукровий діабет, так як вона допомагає нормалізувати рівень цукру в крові. Більш того, зелена капуста зміцнить нервову систему, позбавить від дратівливості і стресу.

Але не варто вживати броколі людям з підвищеною кислотністю шлунка і захворюваннями підшлункової залози, гастритом або виразкою. Також варто бути обережними тим, хто виключає з раціону грубу клітковину або страждає від індивідуальної непереносимості.

Що приготувати з броколі?

Броколі можна вживати практично в будь-якому вигляді, але не бажано варити з неї відвари і смажити, так як в цьому випадку виділяються шкідливі речовини, в тому числі канцерогени.

ЇЇ можна відварювати, запікати і готувати на пару. Також броколі можна їсти сирою, додаючи його в овочеві салати. Вживати можна як суцвіття, так і стебла броколі, попередньо очистивши їх від шкірки.

Броколі можна готувати окремо як гарнір, а можна додавати капусту в рагу, каші, запіканки і пироги, піцу, макарони, запікати її разом з м'ясом або рибою. Також, з броколі зовсім нескладно можна приготувати дуже смачний крем-суп.

Редактор: diana_vataman
31-03-2018, 00:36
Коментарів 0 Переглядів 4 005

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.