RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

5 рецептів, як зробити гірчицю в домашніх умовах

Часто ми не купуємо гірчицю через сумніви у якості магазинної гірчиці. Пропонуємо рецепти, за якими ви зможете зробити гірчицю з продуктів, які вважаєте якісними.

Використовуйте якісний гірчичний порошок, у якого не закінчився термін придатності. Замість нього можна взяти мелені насіння гірчиці.

Порошок потрібно заливати гарячою водою. Окріп додасть готової гірчиці зайву гіркоту, а холодна вода зробить її надто легкою. Щоб домашня гірчиця мала незвичайний аромат, додайте в неї спеції: корицю, імбир, мускатний горіх, мелений чорний перець або гвоздику.

Гірчиця повинна настоятися хоча б кілька годин, щоб її смак повністю розкрився. Зберігати домашню гірчицю можна в холодильнику кілька тижнів. Але краще з'їсти її швидше: з часом вона може видихнути.
рецепти гірчиці

5 секретів домашньої гірчиці
Гостра гірчиця
Інгредієнти:

6 столових ложок гірчичного порошку;
6-8 столових ложок гарячої води;
Половина чайної ложки солі;
1 чайна ложка цукру;
Половина столової ложки яблучного оцту.

Рецепт приготування гострої гірчиці

1. Насипте порошок в герметичний контейнер або банку. Тонкою цівкою влийте туди воду і ретельно перемішайте до консистенції сметани. Закрийте кришкою і залиште в теплому місці на 7-10 годин.

2. За цей час гірчиця осяде, а нагорі з'явиться рідина. Якщо ви хочете, щоб гірчиця вийшла дуже гострою, то цю рідину зливати не потрібно. Додайте в ємність сіль, цукор і оцет і добре розмішайте. Поставте гірчицю в холодильник на кілька годин.

Домашня гірчиця на розсолі

Для приготування можна використовувати огірковий, капустяний або помідорний розсіл.

Інгредієнти:
6 столових ложок гірчичного порошку;
8-10 столових ложок розсолу;
1 чайна ложка рослинної олії – за бажанням.

Рецепт приготування домашньої гірчиці на розсолі

Змішайте гірчичний порошок і розсіл до однорідної консистенції. Можна додати рослинну олію, якщо хочете трохи нейтралізувати гостроту. Залиште гірчицю настоюватися при кімнатній температурі на 6-8 годин.

Солодка гірчиця з медом

Інгредієнти:

5 столових ложок гірчичного порошку;
4-6 столових ложок гарячої води;
Половина чайної ложки солі;
1 столова ложка меду;
1 чайна ложка рослинної олії.

Рецепт приготування солодкої гірчиці з медом

1. Змішайте порошок і воду до однорідної консистенції. Потім додайте всі інші інгредієнти і ретельно перемішайте. Якщо захочете гірчицю більш солодкою, додайте трохи більше меду.

2. Перекладіть гірчицю в банку, закрийте кришкою і залиште в теплому місці на ніч.

Зерниста гірчиця
Інгредієнти:

6 столових ложок насіння гірчиці;
7 столових ложок яблучного оцту;
2 чайні ложки меду;
Половина чайної ложки солі.

Рецепт приготування зернистої гірчиці

1. Залийте насіння гірчиці оцетом і залиште в холодильнику на добу.

2. Після цього трохи розігрійте, подрібніть блендером половину цієї маси і змішайте з рештою гірчицею.

3. Додайте цукор і сіль та перемішайте.

4. Викладіть в банку, закрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на два дні.

Діжонска гірчиця

Класичний рецепт французької приправи.

Інгредієнти:

400 мл сухого білого вина;
1 цибулина;
3 зубчики часнику;
13 столових ложок гірчичного порошку;
3 столові ложки меду;
1 столова ложка рослинної олії;
2 чайні ложки солі;
кілька крапель соусу табаско.

Рецепт приготування діжонської гірчиці


1. Налийте в каструлю вино, додайте дрібно порізану цибулю і часник і доведіть до кипіння. Потім готуйте 5 хвилин на слабкому вогні без кришки, охолодіть і процідіть. Змішайте рідину з гірчичним порошком до однорідної консистенції.

2. Потім додайте мід, олію, сіль і табаско, поставте каструлю на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, дайте гірчиці загуснути. Викладіть її в банку, закрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на ніч.
Редактор: diana_vataman
23-03-2018, 00:31
Коментарів 0 Переглядів 13 462

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.